Gå direkt till innehåll
Nu blir det enklare att välja sittplats på SJs snabbtåg

Nyhet -

Nu blir det enklare att välja sittplats på SJs snabbtåg

Idag blir det möjligt att själv enklare välja sittplats på SJs snabbtåg. En överskådlig platskarta lanseras för SJs snabbtåg X 2000 och SJ 3000 på sj.se och i SJs mobilapp. Tjänsten är gratis för alla.

– Det blir enkelt och tydligt att välja sin sittplats i tåget. Många kunder har specifika önskemål om var de föredrar att sitta under sin resa, säger Jenny Gejke, ansvarig för SJs digitala försäljningskanaler.

Alla kunder kommer också fortsättningsvis att automatiskt tilldelas en plats på tåget, en plats som de sedan kan välja att behålla utan ändring eller byta. De som vill byta kan med hjälp av platskartan själva välja var i tåget de vill sitta, i vilken vagn och på vilken plats. I platskartan visas även tågets färdriktning. Det går även att flytta sig mellan vagnarna via platskartan och välja plats i en annan vagn för samma klass.

I varje vagn visas ett antal lediga platser, omkring 40-50 platser per tåg. Att inte alla platser släpps beror bland annat på att SJ vill erbjuda sällskap, som familjer, att kunna sitta tillsammans. Ett annat skäl är att undvika tomma stolar på delsträckor så att tåg inte uppges som slutsålda när det skulle funnits plats för fler resenärer. Den som har en särskild favoritplats kan precis som tidigare ange vagnsnummer och plats för att boka just denna.

– Vi utvecklar hela tiden våra digitala kanaler för att det ska bli smidigt och tydligt för våra kunder. Vår nya app är uppskattad och prisnominerad, och vi lyssnar ständigt till våra kunder för att möta behov och önskemål, säger Jenny Gejke. 

Ämnen

Taggar

Presskontakt

SJ Kundservice

SJ Kundservice

Presskontakt www.sj.se/kontakt
SJs pressavdelning (enbart för journalister)

SJs pressavdelning (enbart för journalister)

Presskontakt 010-751 51 84
Tobbe Lundell

Tobbe Lundell

Presskontakt Presschef 010-751 51 84
Anton Almqvist-Källén

Anton Almqvist-Källén

Presskontakt Presskommunikatör 010-751 51 84
Mikael Grinbaum

Mikael Grinbaum

Presskontakt Presskommunikatör 010-751 51 84
Jernhusens huvudkontor växel

Jernhusens huvudkontor växel

Presskontakt 08-410 626 00
Trafikverkets presstjänst

Trafikverkets presstjänst

Presskontakt 0771-31 15 00

SJ för människor närmare varandra, varje dag

SJ är ett svenskt reseföretag som erbjuder hållbara tågresor i egen regi och i samarbete med andra. SJ är ett av Sveriges grönaste varumärken och en del av lösningen för att klimatmålen ska nås.
Koncernens 5400 medarbetare i Sverige och Norge bidrar alla till ökat tågresande – framtidens sätt att resa.