Gå direkt till innehåll

Nyhet -

Madeleine Raukas nominerad till Sveriges HR-profil

Sveriges HR Förening är en branschförening med över 7 000 medlemmar. Nu arrangerar de för första gången HR Galan på Cirkus i Stockholm. Under galan kommer Årets HR-hjältar att koras. Madeleine Raukas, direktör för division Trafik och Service på SJ, är tillsammans med Petter Stordalen och Morgan Alling nominerade i kategorin Sveriges HR-Profil 2018. 

SJ har en organisation spridd över hela landet och dessutom många medarbetare som arbetar ”ute i fält”, vilket innebär en kommunikativ utmaning. Madeleine Raukas är som direktör för Trafik och service, chef över tågvärdar och lokförare på SJ.

Juryns motivering till nomineringen av Madeleine Raukas lyder:

Med sitt tydliga, engagerade och modiga ledarskap är Madeleine en självklar kandidat inom kategorin Sveriges HR-Profil 2018. Madeleine besitter en förmåga att inspirera, engagera och involvera sina medarbetare i SJs förändringsarbete. Detta i syfte att varje medarbetare ska se sin egen roll i helheten, nå sin fulla potential och nå bästa möjliga resultat. Madeleine Raukas är lyhörd, kommunikativ och övertygande i sitt ledarskap och drivs av att se sina medarbetare växa i sina olika roller.

På ett visionärt, drivande och modigt sätt skapar Raukas förståelse för varför förändringar är nödvändiga och i kombination med att vara starkt värderingsstyrd och godhjärtad är det tydligt att såväl ledare som medarbetare vill vara med och bidra i de projekt som Madeleine driver inom ramen för SJs verksamhet.

Sveriges HR Förening är en branschförening som sedan 1921 har samlat medlemmar runt om i Sverige och synliggjort frågor inom HR. Den 9 oktober arrangerar de HR Galan för att uppmärksamma HR-branschens främsta eldsjälar. Med över 70 nomineringar har en jury utsett nio finalister i totalt tre kategorier, Sveriges HR-chef, Sveriges HR-medarbetare och Sveriges HR-profil. I juryn sitter företagsledare och personer med bred kunskap inom HR som gjort grundliga referenstagningar på de nominerade för att säkerställa varje nominering. De tre vinnarna koras 9 oktober på HR-galan i Stockholm.

För vidare information

SJs Presstjänst, 010-751 51 84, press@sj.se 

Ämnen

Kontakter

SJs pressavdelning (enbart för journalister)

SJs pressavdelning (enbart för journalister)

Presskontakt 010-751 51 84
SJ Stockholmståg (pendeltågstrafiken)

SJ Stockholmståg (pendeltågstrafiken)

Presskontakt Vardagar (08.00-16.00): 08-30 98 21 Övrig tid: 010-751 51 84
Peter Kraméus

Peter Kraméus

Presskontakt Tf. presschef 010-751 51 84
Marcus Fleetwood

Marcus Fleetwood

Presskontakt Presskommunikatör 010-751 51 84
Martina Nord

Martina Nord

Presskontakt Presskommunikatör 010-751 51 84
Trafikverkets pressjour

Trafikverkets pressjour

Presskontakt 0771-31 15 00
Jernhusens huvudkontor växel

Jernhusens huvudkontor växel

Presskontakt 08-410 626 00

SJ för människor närmare varandra, varje dag

SJ är ett svenskt reseföretag som erbjuder hållbara tågresor i egen regi och i samarbete med andra. SJ är ett av Sveriges grönaste varumärken och en del av lösningen för att klimatmålen ska nås.
Koncernens 4 800 medarbetare i Sverige och Norge bidrar alla till ökat tågresande – framtidens sätt att resa.