Gå direkt till innehåll
Madeleine Raukas, direktör Trafik och Service, är nominerad till Sveriges HR-Profil 2018.
Madeleine Raukas, direktör Trafik och Service, är nominerad till Sveriges HR-Profil 2018.

Nyhet -

Madeleine Raukas nominerad till Sveriges HR-profil

Sveriges HR Förening är en branschförening med över 7 000 medlemmar. Nu arrangerar de för första gången HR Galan på Cirkus i Stockholm. Under galan kommer Årets HR-hjältar att koras. Madeleine Raukas, direktör för division Trafik och Service på SJ, är tillsammans med Petter Stordalen och Morgan Alling nominerade i kategorin Sveriges HR-Profil 2018. 

SJ har en organisation spridd över hela landet och dessutom många medarbetare som arbetar ”ute i fält”, vilket innebär en kommunikativ utmaning. Madeleine Raukas är som direktör för Trafik och service, chef över tågvärdar och lokförare på SJ.

Juryns motivering till nomineringen av Madeleine Raukas lyder:

Med sitt tydliga, engagerade och modiga ledarskap är Madeleine en självklar kandidat inom kategorin Sveriges HR-Profil 2018. Madeleine besitter en förmåga att inspirera, engagera och involvera sina medarbetare i SJs förändringsarbete. Detta i syfte att varje medarbetare ska se sin egen roll i helheten, nå sin fulla potential och nå bästa möjliga resultat. Madeleine Raukas är lyhörd, kommunikativ och övertygande i sitt ledarskap och drivs av att se sina medarbetare växa i sina olika roller.

På ett visionärt, drivande och modigt sätt skapar Raukas förståelse för varför förändringar är nödvändiga och i kombination med att vara starkt värderingsstyrd och godhjärtad är det tydligt att såväl ledare som medarbetare vill vara med och bidra i de projekt som Madeleine driver inom ramen för SJs verksamhet.

Sveriges HR Förening är en branschförening som sedan 1921 har samlat medlemmar runt om i Sverige och synliggjort frågor inom HR. Den 9 oktober arrangerar de HR Galan för att uppmärksamma HR-branschens främsta eldsjälar. Med över 70 nomineringar har en jury utsett nio finalister i totalt tre kategorier, Sveriges HR-chef, Sveriges HR-medarbetare och Sveriges HR-profil. I juryn sitter företagsledare och personer med bred kunskap inom HR som gjort grundliga referenstagningar på de nominerade för att säkerställa varje nominering. De tre vinnarna koras 9 oktober på HR-galan i Stockholm.

För vidare information

SJs Presstjänst, 010-751 51 84, press@sj.se 

Ämnen


SJ är ett svenskt reseföretag som erbjuder hållbara tågresor i egen regi och i samarbete med andra. Koncernen hade 4 600 medarbetare och en omsättning på cirka 8,6 miljarder kronor under 2019. Som marknadsledande tågoperatör knyter SJ ihop Sverige, liksom Skandinaviens huvudstäder. Varje dag väljer 150 000 personer att resa med någon av SJs 1220 avgångar från 291 stationer. SJ har utsetts till Sveriges grönaste varumärke, bästa inrikes transport och Europas mest digitala resebolag. SJ ägs av svenska staten och har som uppdrag att driva lönsam persontrafik på järnväg

Presskontakt

SJs pressavdelning

SJs pressavdelning

Presskontakt 010-751 51 84
Tobbe Lundell

Tobbe Lundell

Presskontakt Presschef 010-751 51 84
Stephan Ray

Stephan Ray

Presskontakt Presskommunikatör 010-751 51 84
Anton Almqvist-Källén

Anton Almqvist-Källén

Presskontakt Presskommunikatör
Simon Hermansson

Simon Hermansson

Presskontakt Presskommunikatör 010-751 51 84
Peter Kraméus

Peter Kraméus

Presskontakt Kommunikationsstrateg 010-751 51 84
Karin Starkman Ahlstedt

Karin Starkman Ahlstedt

Presskontakt Kommunikationsstrateg 010-751 51 84
Trafikverkets presstjänst

Trafikverkets presstjänst

Presskontakt 0771-31 15 00
Jernhusens huvudkontor växel

Jernhusens huvudkontor växel

Presskontakt 08-410 626 00

Relaterat material