Följ SJ

Madeleine Raukas nominerad till Sveriges HR-profil

Nyhet   •   Sep 11, 2018 09:15 CEST

Madeleine Raukas, direktör Trafik och Service, är nominerad till Sveriges HR-Profil 2018.

Sveriges HR Förening är en branschförening med över 7 000 medlemmar. Nu arrangerar de för första gången HR Galan på Cirkus i Stockholm. Under galan kommer Årets HR-hjältar att koras. Madeleine Raukas, direktör för division Trafik och Service på SJ, är tillsammans med Petter Stordalen och Morgan Alling nominerade i kategorin Sveriges HR-Profil 2018. 

SJ har en organisation spridd över hela landet och dessutom många medarbetare som arbetar ”ute i fält”, vilket innebär en kommunikativ utmaning. Madeleine Raukas är som direktör för Trafik och service, chef över tågvärdar och lokförare på SJ.

Juryns motivering till nomineringen av Madeleine Raukas lyder:

Med sitt tydliga, engagerade och modiga ledarskap är Madeleine en självklar kandidat inom kategorin Sveriges HR-Profil 2018. Madeleine besitter en förmåga att inspirera, engagera och involvera sina medarbetare i SJs förändringsarbete. Detta i syfte att varje medarbetare ska se sin egen roll i helheten, nå sin fulla potential och nå bästa möjliga resultat. Madeleine Raukas är lyhörd, kommunikativ och övertygande i sitt ledarskap och drivs av att se sina medarbetare växa i sina olika roller.

På ett visionärt, drivande och modigt sätt skapar Raukas förståelse för varför förändringar är nödvändiga och i kombination med att vara starkt värderingsstyrd och godhjärtad är det tydligt att såväl ledare som medarbetare vill vara med och bidra i de projekt som Madeleine driver inom ramen för SJs verksamhet.

Sveriges HR Förening är en branschförening som sedan 1921 har samlat medlemmar runt om i Sverige och synliggjort frågor inom HR. Den 9 oktober arrangerar de HR Galan för att uppmärksamma HR-branschens främsta eldsjälar. Med över 70 nomineringar har en jury utsett nio finalister i totalt tre kategorier, Sveriges HR-chef, Sveriges HR-medarbetare och Sveriges HR-profil. I juryn sitter företagsledare och personer med bred kunskap inom HR som gjort grundliga referenstagningar på de nominerade för att säkerställa varje nominering. De tre vinnarna koras 9 oktober på HR-galan i Stockholm.

För vidare information

SJs Presstjänst, 010-751 51 84, press@sj.se