Gå direkt till innehåll
Fler resenärer väljer SJ – högsta siffran på fem år

Nyhet -

Fler resenärer väljer SJ – högsta siffran på fem år

Det senaste året har SJ haft en mycket positiv utveckling, med allt fler resenärer. Nu står det klart att volymökningarna fortsätter också under juli månad. Ökningen sker över hela Sverige och inte bara på en enskild sträcka.

Juli blev en mycket bra månad för SJ, med det högsta antalet resenärer på SJ Snabbtåg på fem år.

– Under våren har vi sett att allt fler väljer att resa med oss, så det positiva utfallet kommer inte som en överraskning. Att utvecklingen håller i sig över tid och att samtliga linjer går bra gör att det känns extra roligt, säger Johan Dorfh, försäljningschef på SJ AB.

En av linjerna som utmärker sig med en mycket stark volymtillväxt är linjen Göteborg-Malmö, där SJ återkom på marknaden i december 2013. Under juli månad valde 20 procent fler resenärer, jämfört med föregående år, att resa med SJ på sträckan. Även på linjen Malmö-Stockholm har allt fler valt SJ. Där var antalet resenärer 7 procent högre än 2014.

Några av anledningarna till resandeökningen är att allt fler utländska turister väljer att resa med SJ när de är i Sverige på besök. Det gråmulna sommarvädret har också i högre grad lockat resenärer till storstäderna istället för till badstränderna. En annan bidragande faktor är SJs satsning på attraktiva och konkurrenskraftiga priser.

– Sedan hösten 2014 har vi gjort en rad prisförändringar som uppskattats av våra kunder. Sänkningen av frånpriset i 1 klass på snabbtågen, från 395 kronor till 295 kronor, är en av dem. I år har SJs sommarkampanj, där medlemmar i SJ Prio erbjuds resa för upp till halva priset i 1 klass, också slagit väldigt väl ut, säger Maria Hofberg, affärschef på SJ AB.

– Just i 1 klass har vi haft en fantastisk tillväxt under juli månad, med en jämförbar volymökning för alla linjer med hela 23 procent. Uppskattningsvis har drygt 120.000 resor sålts under den tid kampanjen pågick, från 22 juni till 23 augusti, säger Maria Hofberg.

Ämnen

Taggar


SJ är ett svenskt reseföretag som erbjuder hållbara tågresor i egen regi och i samarbete med andra. Koncernen hade 4 600 medarbetare och en omsättning på cirka 8,6 miljarder kronor under 2019. Som marknadsledande tågoperatör knyter SJ ihop Sverige, liksom Skandinaviens huvudstäder. Varje dag väljer 150 000 personer att resa med någon av SJs 1220 avgångar från 291 stationer. SJ har utsetts till Sveriges grönaste varumärke, bästa inrikes transport och Europas mest digitala resebolag. SJ ägs av svenska staten och har som uppdrag att driva lönsam persontrafik på järnväg

Presskontakt

SJs pressavdelning

SJs pressavdelning

Presskontakt 010-751 51 84
Tobbe Lundell

Tobbe Lundell

Presskontakt Presschef 010-751 51 84
Stephan Ray

Stephan Ray

Presskontakt Presskommunikatör 010-751 51 84
Anton Almqvist-Källén

Anton Almqvist-Källén

Presskontakt Presskommunikatör 010-751 51 84
Trafikverkets presstjänst

Trafikverkets presstjänst

Presskontakt 0771-31 15 00
Jernhusens huvudkontor växel

Jernhusens huvudkontor växel

Presskontakt 08-410 626 00