Följ SJ

Fler resenärer väljer SJ – högsta siffran på fem år

Nyhet   •   Aug 27, 2015 09:28 CEST

Det senaste året har SJ haft en mycket positiv utveckling, med allt fler resenärer. Nu står det klart att volymökningarna fortsätter också under juli månad. Ökningen sker över hela Sverige och inte bara på en enskild sträcka.

Juli blev en mycket bra månad för SJ, med det högsta antalet resenärer på SJ Snabbtåg på fem år.

– Under våren har vi sett att allt fler väljer att resa med oss, så det positiva utfallet kommer inte som en överraskning. Att utvecklingen håller i sig över tid och att samtliga linjer går bra gör att det känns extra roligt, säger Johan Dorfh, försäljningschef på SJ AB.

En av linjerna som utmärker sig med en mycket stark volymtillväxt är linjen Göteborg-Malmö, där SJ återkom på marknaden i december 2013. Under juli månad valde 20 procent fler resenärer, jämfört med föregående år, att resa med SJ på sträckan. Även på linjen Malmö-Stockholm har allt fler valt SJ. Där var antalet resenärer 7 procent högre än 2014.

Några av anledningarna till resandeökningen är att allt fler utländska turister väljer att resa med SJ när de är i Sverige på besök. Det gråmulna sommarvädret har också i högre grad lockat resenärer till storstäderna istället för till badstränderna. En annan bidragande faktor är SJs satsning på attraktiva och konkurrenskraftiga priser.

– Sedan hösten 2014 har vi gjort en rad prisförändringar som uppskattats av våra kunder. Sänkningen av frånpriset i 1 klass på snabbtågen, från 395 kronor till 295 kronor, är en av dem. I år har SJs sommarkampanj, där medlemmar i SJ Prio erbjuds resa för upp till halva priset i 1 klass, också slagit väldigt väl ut, säger Maria Hofberg, affärschef på SJ AB.

– Just i 1 klass har vi haft en fantastisk tillväxt under juli månad, med en jämförbar volymökning för alla linjer med hela 23 procent. Uppskattningsvis har drygt 120.000 resor sålts under den tid kampanjen pågick, från 22 juni till 23 augusti, säger Maria Hofberg.