Gå direkt till innehåll

Nyhet -

Fler avgångar och snabbare tåg mellan Karlstad och Göteborg

Tågtrafiken mellan Karlstad och Göteborg blir bättre och snabbare. Från den 1 juli sätts nya och snabbare tåg in på sträckan. Från och med december blir det dessutom fler turer per dag.

SJ, Västtrafik och Värmlandstrafik förbättrar gemensamt servicen mellan Karlstad och Göteborg. I juli blir det smygpremiär för de nya tågen mellan de båda städerna. Då sätts fyra helt nybyggda Reginatåg in i trafik med både 1 klass- och 2 klassvagnar. Tågen är handikappanpassade med en rullstolshiss samt två rullstolsplatser.

– Det blir moderna, miljövänliga och fräscha tåg.  Det är viktigt led i upprustningen av hela tågflottan i Värmland  som vi hoppas att resenärerna kommer att uppskatta, säger SJs vd Jan Olson.

Restiden kommer i samband med tidtabellskiftet i december att kortas med en kvart och trafiken utökas då även till sju dubbelturer istället för dagens fem. Orterna där tåget stannar längs linjen är Karlstad, Kil, Grums, Säffle, Åmål, Mellerud, Vänersborg, Trollhättan och Göteborg.

– Det känns bra att servicen blir både modernare och bättre för resenärerna till och från Värmland. Vi tror att det leder till att fler väljer tåget, säger Lars Bull, vd för Värmlandstrafik AB.

 Järnvägen rustas just nu upp med dubbelspår mellan Trollhättan och Göteborg för att öka trafikkapaciteten. Det innebär att resenärerna mellan den 9 juli och 12 augusti hänvisas till buss på sträckan Trollhättan-Göteborg eftersom de nya tågen då enbart kan köras mellan Karlstad-Trollhättan. När banarbetet är klart i augusti öppnas åter hela sträckan för de nya tågen.

– Efterfrågan på snabba direktresor mellan Trollhättan och Göteborg är stor och därför känns det mycket bra att kunna erbjuda våra kunder fler avgångar, säger Jarl Samuelsson, tågtrafikchef på Västtrafik.

För mera information, kontakta SJs Pressavdelning: 010-751 51 84.

Ämnen

Taggar

Presskontakt

SJs pressavdelning

SJs pressavdelning

Presskontakt 010-751 51 84
Tobbe Lundell

Tobbe Lundell

Presskontakt Presschef 010-751 51 84
Anton Almqvist-Källén

Anton Almqvist-Källén

Presskontakt Presskommunikatör 010-751 51 84
Lina Edström

Lina Edström

Presskontakt Presskommunikatör 010-751 51 84
Trafikverkets presstjänst

Trafikverkets presstjänst

Presskontakt 0771-31 15 00
Jernhusens huvudkontor växel

Jernhusens huvudkontor växel

Presskontakt 08-410 626 00