Följ SJ

Bortamatch med SJ kan avgöra Elitserien i vinter

Nyhet   •   Nov 18, 2011 09:44 CET

På hemmaplan är trycket från klacken kompakt. På bortamatcherna kämpar favoritlaget nästan ensamt. Nu vill SJ ändra på det. Bortamatcherna kan bli rena segertåget för elitserielagen.

– Konceptet ”Bortamatch” kommer på sikt att får supportrarna att resa till bortamatcher i högre utsträckning och det ligger i både vårt och Svenska Hockeyligans intresse, säger Ricky Strandberg, ansvarig för idrottssponsring på SJ.

I det nya sponsoravtalet med Svenska Hockeyligan överger SJ den traditionella rinkreklamen helt till förmån för filmer på jumbotron och en integrerad webbsatsning på lagens egna webbsidor.

Kända hemmaspelare kommer via jumbotronen att uppmana hemmapubliken att ta tåget till lagets bortamatcher. För elitserienykomligen och sensationen Växjö Lakers är det hemmalagets Tomi Kallio som via jumbotronen i fortsättningen uppmanar de trogna hemmasupportrarna att hänga med på bortamatcher i vinter.

SJ, SHL, elitserieklubbarna och hockeystäderna ser en win-win-situation i upplägget. Klubbarna får bättre läktarstöd på bortamatcherna, städerna minskar koldioxidutsläppen och parkeringsproblem vid hallarna. Fansen minskar miljöpåverkan när de när de tryggt och bekvämt sätter sig på tåget till bortamatcherna – istället för att slira omkring på vinterhala vägar.

– Statistiken visar att de lag som vinner bortamatchtabellen oftast hamnar i toppen av tabellen och självklart också i slutspelet. Det är på bortamatcherna som traditionerna bryts och hjältar föds. Vi fyller våra tåg bättre och ger samtidigt bortasupportrarna en avkopplande resa med tåg till några bortamatcher i vinter, säger Ricky Strandberg.

Supportrarna som väljer att åka till bortamatcher i vinter får ökad hockeyspänning och vara med där det händer. Svenska Hockeyligans samarbete med SJ, för att fylla bortaläktarna, innebär nyheter som kampanjsidor på webben med helt ny bortamatchstatistik och bortamatchtabellen. Varje vecka utser SHL även veckans bortamatchspelare.

Några av spelarna som ska locka med sig hemmapubliken till bortamatcher är Magnus Johansson, Linköping, Pär Ledin, HV71, Tomi Kallio, Växjö Lakers, Mikael Johansson, Färjestad, Jimmie Eriksson, Skellefteå, Jonathan Granström, Brynäs, Ole-Kristian Tollefsen, Modo, Daniel Rudslätt, AIK och Yared Hagos i Timrå.

– I första hand tror vi att vi förenklar och höjer hockeyintresset i bland de passionerade hockeysupportrar som redan är vana tågåkare. Statistiskt är målgrupper främst män, men även kvinnor, i 25-55-årsåldern. Vi lockar med rabatter på tågresa och bortamatchbiljett, säger Ricky Strandberg.

SJ erbjuder resa till bortamatcherna från 49 kronor om man samtidigt köper matchbiljetten hos SJ.