Gå direkt till innehåll
Bortamatch med SJ kan avgöra Elitserien i vinter

Nyhet -

Bortamatch med SJ kan avgöra Elitserien i vinter

På hemmaplan är trycket från klacken kompakt. På bortamatcherna kämpar favoritlaget nästan ensamt. Nu vill SJ ändra på det. Bortamatcherna kan bli rena segertåget för elitserielagen.

– Konceptet ”Bortamatch” kommer på sikt att får supportrarna att resa till bortamatcher i högre utsträckning och det ligger i både vårt och Svenska Hockeyligans intresse, säger Ricky Strandberg, ansvarig för idrottssponsring på SJ.

I det nya sponsoravtalet med Svenska Hockeyligan överger SJ den traditionella rinkreklamen helt till förmån för filmer på jumbotron och en integrerad webbsatsning på lagens egna webbsidor.

Kända hemmaspelare kommer via jumbotronen att uppmana hemmapubliken att ta tåget till lagets bortamatcher. För elitserienykomligen och sensationen Växjö Lakers är det hemmalagets Tomi Kallio som via jumbotronen i fortsättningen uppmanar de trogna hemmasupportrarna att hänga med på bortamatcher i vinter.

SJ, SHL, elitserieklubbarna och hockeystäderna ser en win-win-situation i upplägget. Klubbarna får bättre läktarstöd på bortamatcherna, städerna minskar koldioxidutsläppen och parkeringsproblem vid hallarna. Fansen minskar miljöpåverkan när de när de tryggt och bekvämt sätter sig på tåget till bortamatcherna – istället för att slira omkring på vinterhala vägar.

– Statistiken visar att de lag som vinner bortamatchtabellen oftast hamnar i toppen av tabellen och självklart också i slutspelet. Det är på bortamatcherna som traditionerna bryts och hjältar föds. Vi fyller våra tåg bättre och ger samtidigt bortasupportrarna en avkopplande resa med tåg till några bortamatcher i vinter, säger Ricky Strandberg.

Supportrarna som väljer att åka till bortamatcher i vinter får ökad hockeyspänning och vara med där det händer. Svenska Hockeyligans samarbete med SJ, för att fylla bortaläktarna, innebär nyheter som kampanjsidor på webben med helt ny bortamatchstatistik och bortamatchtabellen. Varje vecka utser SHL även veckans bortamatchspelare.

Några av spelarna som ska locka med sig hemmapubliken till bortamatcher är Magnus Johansson, Linköping, Pär Ledin, HV71, Tomi Kallio, Växjö Lakers, Mikael Johansson, Färjestad, Jimmie Eriksson, Skellefteå, Jonathan Granström, Brynäs, Ole-Kristian Tollefsen, Modo, Daniel Rudslätt, AIK och Yared Hagos i Timrå.

– I första hand tror vi att vi förenklar och höjer hockeyintresset i bland de passionerade hockeysupportrar som redan är vana tågåkare. Statistiskt är målgrupper främst män, men även kvinnor, i 25-55-årsåldern. Vi lockar med rabatter på tågresa och bortamatchbiljett, säger Ricky Strandberg.

SJ erbjuder resa till bortamatcherna från 49 kronor om man samtidigt köper matchbiljetten hos SJ.

Ämnen

Kontakter

SJs pressavdelning (enbart för journalister)

SJs pressavdelning (enbart för journalister)

Presskontakt 010-751 51 84
SJ Stockholmståg (pendeltågstrafiken)

SJ Stockholmståg (pendeltågstrafiken)

Presskontakt Vardagar (08.00-16.00): 08-30 98 21 Övrig tid: 010-751 51 84
Peter Kraméus

Peter Kraméus

Presskontakt Tf. presschef 010-751 51 84
Marcus Fleetwood

Marcus Fleetwood

Presskontakt Presskommunikatör 010-751 51 84
Martina Nord

Martina Nord

Presskontakt Presskommunikatör 010-751 51 84
Trafikverkets pressjour

Trafikverkets pressjour

Presskontakt 0771-31 15 00
Jernhusens huvudkontor växel

Jernhusens huvudkontor växel

Presskontakt 08-410 626 00

SJ för människor närmare varandra, varje dag

SJ är ett svenskt reseföretag som erbjuder hållbara tågresor i egen regi och i samarbete med andra. SJ är ett av Sveriges grönaste varumärken och en del av lösningen för att klimatmålen ska nås.
Koncernens 4 800 medarbetare i Sverige och Norge bidrar alla till ökat tågresande – framtidens sätt att resa.