Följ SJ

Alla omhändertagna efter urspårning i Stöde

Nyhet   •   Dec 03, 2012 13:25 CET

Alla personer som var ombord på SJs nattåg 72 från Göteborg till Storlien har lämnat tåget och är på väg hem till sina slutdestinationer med hjälp av ersättningstrafik.

Det var vid 6-tiden på måndagsmorgonen den 3 december som SJs nattåg 72 mellan Göteborg och Storlien, med 132 resenärer ombord, delvis spårade ur väster om Sundsvall. Hastigheten på sträckan var nedsatt till 70 kilometer i timmen. De två sista vagnarna spårade ur men blev upprättstående bredvid spåret. Ytterligare två vagnar spårade delvis ur men blev stående kvar på spåret.

Räddningstjänsten var snabbt på plats och kunde föra de totalt 15 lindrigt skadade resenärerna till sjukhus respektive vårdcentral. Alla utom en har nu fått lämna vårdinrättningarna.

 SJ känner starkt för de drabbade, och fokus för SJs personal är att ta hand om de inblandade resenärerna. Ersättningstrafik har tagit dem vidare till respektive slutdestination. SJ har upprättat ett anhörigcenter dit anhöriga kan ringa.

Det bagage som finns i de urspårade vagnarna transporteras vidare till SJs Resebutik i Östersund. I de fall man inte själv har möjlighet att hämta bagaget, kommer SJ se till att det transporteras till respektive resenärers slutdestination.

Påverkan på tågtrafiken det fortsatta trafikdygnet

  • Nattåg 71 som ikväll ska avgå från Storlien (som normalt går till Sundsvall för vidarebefordran till Stockholm/Göteborg) kommer att ersättas med sittvagnståg och buss del av sträckan.
  • I Sundsvall sätts nyinsatta sov- och liggvagnar in för resenärerna och för dem vidare till Stockholm och Göteborg.
  • Nattåget från Göteborg via Stockholm mot Storlien omleds via Ljusdal till Östersund-Storlien.
  • Från och med tisdag kommer nattågstrafiken till och från Storlien att omledas till dess spåret i Stöde åter kan öppnas.

 För mera information, kontakta SJ Pressavdelning, 010-751 51 84