Följ SJ

Upplev Bergslagens pärlor med Sommarkortet i sommar

Pressmeddelande   •   Jun 05, 2017 09:00 CEST

Upptäck Bergslagens vackra landskap och fina natur i sommar

För den som vill uppleva kulturbygderna runt Siljan, en finfika på Elsa Anderssons konditori i Norberg och de magiska Bergslagsskogarna på semestern finns alla förutsättningar med Sommarkortet. Sommarkortet gäller för obegränsat resande med SJ Tåg i Bergslagen samt på länsbussar och lokalbussar inom Dalarnas, Västmanlands och Örebro län - från Mora i norr till Mjölby i söder under de tre sammanhängande dagar som kortet är giltigt.

– Sommarkortet är ett mycket prisvärt sätt att resa på semestern, mitt tips är att ta tåget till Tällberg och njuta av den underbara miljön och den goda maten, det kommer jag göra, säger Maja Rapp, affärschef på SJ.

Giltighetstiden sträcker sig mellan 19 juni till 20 augusti 2017 och man väljer själv vilka tre sammanhängande dagar det ska gälla. Kortet finns redan nu till försäljning på SJ Resebutik i Stockholm, på turistbyråerna i Bergslagen samt utvalda resecentrum och pressbyråer i området.

Pris (eventuell serviceavgift tillkommer)
Barn, ungdom, student och pensionär* – 150 kr
1 vuxen (26 – 64 år) och upp till 4 barn till och med 15 år – 300 kr
2 vuxna (26 – 64 år) och upp till 4 barn till och med 15 år – 500 kr

För mer exakt information om köpställen, se sj.se/tib.

Linjer som Sommarkortet gäller på:
Mora-Borlänge, Gävle-Borlänge-Örebro-Hallsberg-Mjölby, Gävle-Avesta Krylbo-Örebro-Hallsberg, Ludvika-Fagersta-Västerås.

SJ är ett svenskt reseföretag som erbjuder hållbara tågresor i egen regi och i samarbete med andra. Koncernen omsätter cirka 7,5 miljarder SEK och har 4 500 medarbetare. Som marknadsledande tågoperatör knyter SJ ihop Sverige, liksom Skandinaviens huvudstäder. Varje dag väljer 130 000 personer att resa med någon av SJs 1 100 avgångar från 275 stationer.

För pressbilder, reportage och nyheter besök SJ Nyhetsrum på nyhetsrum.sj.se.