Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

SJs vd Crister Fritzson nyvald ordförande i europeiska järnvägsorganisationen CER

SJs vd och koncernchef Crister Fritzson, tillika ordförande i BTO, Branschföreningen Tågoperatörerna har som första skandinav utsetts till ordförande i CER, Community of European Railway and Infrastructure Companies.

CER är den mest betydelsefulla samarbetsorganisationen för järnvägsföretag i Europa när det gäller påverkan på EUs institutioner (EU-kommissionen, Europaparlamentet och Europeiska rådet). CER har cirka 70 medlemmar, såväl tågoperatörer som infrastrukturförvaltare och andra typer av företag. Svensk medlem i CER är Branschföreningen Tågoperatörerna, BTO, och det är i rollen som ordförande för BTO som Crister Fritzson har valts till ordförande för CER för en period om två år.

- Det känns väldigt hedrande att ha fått förtroendet att leda CER. Järnvägsbranschen har en mycket viktig roll att spela i utvecklingen av ett framtida Europa, som en tillväxtmotor för hållbara transportlösningar, såväl ekonomiskt som socialt och miljömässigt. Branschen är och kommer fortsatt vara en nyckelspelare på arbetsmarknaden. Jag kommer att jobba nära alla medlemsorganisationer och våra medarbetare i Bryssel, inte minst för att stärka hela branschen i Europa. Det finns många uppgifter att ta tag i och en av dem är implementeringen av fjärde järnvägspaketet. Jag kommer att ha god nytta av våra svenska erfarenheter av en avreglerad järnvägsmarknad där vi i dag verkar i full konkurrens, säger Crister Fritzson.

Mer information om CER finns på www.cer.be

För mer information, kontakta SJ Press 010-751 51 84

Ämnen


SJ är ett svenskt reseföretag som erbjuder hållbara tågresor i egen regi och i samarbete med andra. Koncernen omsätter cirka 7,5 miljarder SEK och har 4 500 medarbetare. Som marknadsledande tågoperatör knyter SJ ihop Sverige, liksom Skandinaviens huvudstäder. Varje dag väljer 130 000 personer att resa med någon av SJs 1 100 avgångar från 275 stationer.

Kontakter

SJs pressavdelning (enbart för journalister)

SJs pressavdelning (enbart för journalister)

Presskontakt 010-751 51 84
SJ Stockholmståg (pendeltågstrafiken)

SJ Stockholmståg (pendeltågstrafiken)

Presskontakt Vardagar (08.00-16.00): 08-30 98 21 Övrig tid: 010-751 51 84
Peter Kraméus

Peter Kraméus

Presskontakt Tf. presschef 010-751 51 84
Marcus Fleetwood

Marcus Fleetwood

Presskontakt Presskommunikatör 010-751 51 84
Martina Nord

Martina Nord

Presskontakt Presskommunikatör 010-751 51 84
Trafikverkets pressjour

Trafikverkets pressjour

Presskontakt 0771-31 15 00
Jernhusens huvudkontor växel

Jernhusens huvudkontor växel

Presskontakt 08-410 626 00

SJ för människor närmare varandra, varje dag

SJ är ett svenskt reseföretag som erbjuder hållbara tågresor i egen regi och i samarbete med andra. SJ är ett av Sveriges grönaste varumärken och en del av lösningen för att klimatmålen ska nås.
Koncernens 4 800 medarbetare i Sverige och Norge bidrar alla till ökat tågresande – framtidens sätt att resa.