Följ SJ

SJs supportertåg direkt till avgörande VM-kvalmatchen

Pressmeddelande   •   Okt 02, 2013 12:47 CEST

För första gången kör SJ ett specialchartrat tåg direkt till fotbollslandslagets match på Friends Arena. Det fullastade tåget rullar in på Solna station med supportrar som tänker heja fram Sverige i den direkt avgörande VM-kvalmatchen mot Österrike på nationalarenan.
- Intresset är stort, men det finns ännu biljetter kvar att köpa till supportertåget, säger Mattias Tappert, ansvarig för samarbeten, idrott och sponsring på SJ.

VM-kvalmatchen mot Österrike den 11 oktober kan bli en riktig rysare. Matchen är helt avgörande för vilket landslag som får chansen att gå vidare till VM i fotboll i Brasilien 2014. SJ Charters supportertåg är ett samarbete mellan Svenska Fotbollsförbundet och SJ Charter. Specialtåget till och från VM-kvalmatchen mot Österrike utgår från Göteborg Centralstation och kör hela vägen fram till Solna Station, en kort promenad från Friends Arena. Supportertåget stannar på flera ställen längs spåret, Alingsås, Herrljunga, Falköping och Skövde. Tanken är fotbollssupportrar från anslutande orter som Borås/Trollhättan ska kunna kliva på tåget i Herrljunga och supportrar från Jönköping/Lidköping/Skara på stationen i Falköping.

Tåget är specialanpassat för fotbollssupporters med barvagn för mat, dryck, musik, tidningar och fotbollsmingel. Samarbetspartnerna Aftonbladet, Estrella, Norrlands Guld, Marabou, Malaco och Gevalia bjuder även på speciella supporter-kit.

- När matchen är slut så står tåget och väntar på supportrarna för en snabb och bekväm hemresa, förhoppningsvis med en seger i ryggen, säger Mattias Tappert.

Tågresan kostar 995 kronor tur och retur, 1295 kronor om även matchbiljetten ska ingå.

För mera information, kontakta SJ Pressavdelning, 010-751 51 84

Varje dag reser 100 000 kunder med SJ AB och 5 000 medarbetare verkar för att tågresorna ska vara säkra, pålitliga, bekväma och enkla. SJ kör dagligen 1 430 avgångar, varav cirka 400 i egen regi och ytterligare cirka 1 030  avgångar i upphandlad trafik. SJ trafikerar 160 stationer mellan Köpenhamn och Narvik. Alla resor med SJs tåg i Sverige är märkta med Bra Miljöval. 2012 omsatte SJ 8,5 miljarder kronor.