Följ SJ

SJs Resebarometer: Stockholm och fjällen hetast för hallänningarna i vinter

Pressmeddelande   •   Dec 18, 2009 08:00 CET

I vinter är det Stockholm och fjällen som gäller för hallänningarna. Det visar SJs nya resebarometer. Samtidigt är julen på Liseberg den attraktion som lockar flest.

– Stockholm är en storstad som har mycket att erbjuda besökare även på vintern. Här finns restauranger, shopping och uteliv men samtidigt kulturupplevelser som museer, teatrar och blanka isar i Stockholms skärgård, säger Elisabeth Lindgren, SJs kommunikationsdirektör.

Var tredje hallänning i SJs undersökning svarar att man helst reser till Stockholm i vinter när man får välja fritt bland svenska städer. På andra plats kommer Göteborg med 26 procent av rösterna följt av Helsingborg med 6 procent. På frågan om vilket resmål eller plats i Sverige man helst vill resa till i vinter svarar 17 procent Sälen och 16 procent Åre.

På frågan om vilken speciell attraktion man helst besöker i vinter regerar dock julen på Liseberg med 42 procent av rösterna. Närmast följer Ishotellet i Jukkasjärvi och Selma Lagerlöf Spa med 22 respektive 8 procent av rösterna.

Hallands läns topplista

Topp 5 städer                     Topp 5 resmål                    Topp 5 attraktioner

1. Stockholm                         1. Sälen                                1. Jul på Liseberg

2. Göteborg                          2. Åre                                  2. Ishotellet i Jukkasjärvi

3. Helsingborg 3. Västkusten                       3. Selma Lagerlöf Spa

4. Östersund                         4. Skåne                               4. Skansens julmarknad

5. Kiruna                              5. Dalarna                            5. Världscupstävlingar i Åre

 

Topp 5 resmål för hela landet

1. Åre

2. Sälen

3. Dalarna

4. Skåne

5. Norrland

 

SJs resebarometer är en undersökning av hur svenskarnas resvanor på vintern ser ut. Undersökningen som gjordes i november 2009 baseras på 3600 svar och utfördes av undersökningsföretaget Key Research AB.

SJs Pressavdelning: 010-751 51 84

Varje dag reser 115 000 människor med SJ, Sveriges största tågoperatör. 4 000 anställda arbetar för att tågresorna skall vara säkra, pålitliga, bekväma och enkla. SJ trafikerar 250 stationer mellan Narvik och Berlin. SJs eltåg i Sverige drivs till 100 procent av förnybar energi från vatten- och vindkraft. Resorna är märkta med Bra Miljöval – världens tuffaste miljömärkning. 2008 omsatte SJ 9 miljarder kronor.

Bifogade filer

Word-dokument