Följ SJ

SJs Resebarometer: Stockholm hetast för gotlänningarna i vinter

Pressmeddelande   •   Dec 18, 2009 08:00 CET

I vinter är det Stockholm som gäller för gotlänningarna. Det visar SJs nya resebarometer. Stockholm är den hetaste staden och som attraktion lockar Skansens julmarknad många gotlänningar.

– Stockholm är en storstad som har mycket att erbjuda besökare även på vintern. Här finns restauranger, shopping och uteliv men samtidigt kulturupplevelser som museer, teatrar och blanka isar i Stockholms skärgård, säger Elisabeth Lindgren, SJs kommunikationsdirektör.

Nästan varannan gotlänning i SJs undersökning svarar att man helst reser till Stockholm i vinter när man får välja fritt bland svenska städer. På andra plats kommer Göteborg följt av Visby på tredje plats som får 18 respektive 7 procent av rösterna. På frågan om vilket resmål eller plats i Sverige man helst vill resa till i vinter svarar 16 procent Åre och 14 procent Skåne.

På frågan om vilken speciell attraktion man helst besöker i vinter svarar 20 procent Selma Lagerlöfs Spa, följt närmast av Ishotellet i Jukkasjärvi och julmarknaden på Skansen med 16 respektive 14 procent av rösterna.

Gotlands läns topplista

Topp 5 städer                     Topp 5 resmål                    Topp 5 attraktioner

1. Stockholm                         1. Åre                                  1. Selma Lagerlöfs Spa

2. Göteborg                          2. Skåne                               2. Ishotellet i Jukkasjärvi

3. Visby                               3. Dalarna                            3. Skansens julmarknad

4. Östersund                         4. Gotland                             4. Jul på Liseberg

5. Mora                                5. Sarek nationalpark             5. Jokkmokks vintermarknad

Topp 5 resmål för hela landet

1. Åre

2. Sälen

3. Dalarna

4. Skåne

5. Norrland

 

SJs resebarometer är en undersökning av hur svenskarnas resvanor på vintern ser ut. Undersökningen som gjordes i november 2009 baseras på 3600 svar och utfördes av undersökningsföretaget Key Research AB.

SJs Pressavdelning: 010-751 51 84

Varje dag reser 115 000 människor med SJ, Sveriges största tågoperatör. 4 000 anställda arbetar för att tågresorna skall vara säkra, pålitliga, bekväma och enkla. SJ trafikerar 250 stationer mellan Narvik och Berlin. SJs eltåg i Sverige drivs till 100 procent av förnybar energi från vatten- och vindkraft. Resorna är märkta med Bra Miljöval – världens tuffaste miljömärkning. 2008 omsatte SJ 9 miljarder kronor.

Bifogade filer

Word-dokument