Följ SJ

SJs pendlare får förbättrad sms-tjänst

Pressmeddelande   •   Jan 06, 2014 08:30 CET

SJs trafikinformations-sms till resenärerna utvidgas till flera sträckor i Mälardalen. Samtidigt utvecklas tjänsten och förbättras.

Från och med den 8 januari kan även resenärer på sträckorna Linköping-Stockholm-Gävle och Hallsberg-Katrineholm-Flen-Södertälje-Stockholm (Sörmlandspilen) få realtidsinformation om tågtrafiken via sms. Tjänsten innebär aktuell information om störningar, förseningar och komfortförändringar direkt i mobiltelefonen.

Sms-tjänsten utvecklas och förbättras även med fler valmöjligheter:

·  Möjlighet att prenumerera på information om ett visst tåg.(Tidigare kunde man enbart välja sträcka och tidsintervall)

·  Möjlighet att få information enbart för delsträcka (Tidigare hel sträcka)

·  Möjlighet att få information om 1 klassvagn flyttas eller ställs in.

– Det här ger möjlighet att göra mer riktade utskick. Vi kan informera de resenärer som faktiskt är drabbade av störningen, och de som inte berörs blir inte kontaktade i onödan, säger Camilla Hellgren, chef Kundbemötande på SJ Trafikledning.

Resenärer i 2 klass behöver till exempel inte information om 1 klassvagnen ställs in, och resenärer som reser en del av en längre sträcka slipper få information om störningar som har skett efter att de stigit av tåget.

Sedan tidigare finns prenumerationstjänsten på Uppsala-Stockholm, Örebro-Västerås-Stockholm, Eskilstuna-Stockholm och Nyköping-Stockholm.

– Våra resenärer är nöjda med sms-servicen.Det känns bra att vi nu kan erbjuda både fler sträckor och bättre funktionalitet , säger Camilla Hellgren.

För mera information, kontakta SJ Pressavdelning, 010-751 51 84


Varje dag reser 100 000 kunder med SJ AB och 5 000 medarbetare verkar för att tågresorna ska vara säkra, pålitliga, bekväma och enkla. SJ kör dagligen 1 430 avgångar, varav cirka 400 i egen regi och ytterligare cirka 1 030  avgångar i upphandlad trafik. SJ trafikerar 160 stationer mellan Köpenhamn och Narvik. Alla resor med SJs tåg i Sverige är märkta med Bra Miljöval. 2012 omsatte SJ 8,5 miljarder kronor.

För pressbilder, reportage och nyheter, besök SJ Nyhetsrum på nyhetsrum.sj.se.