Gå direkt till innehåll
SJs nya lounger - nästan som hemma

Pressmeddelande -

SJs nya lounger - nästan som hemma

Nu slår SJ upp dörrarna till två nyrenoverade lounger med ljusa färger, designmöbler och mycket känn-dig-som-hemma-känsla. Loungerna är uppdelade i kök, vardagsrum, entré och veranda för att passa resenärens olika behov. Bland nyheterna märks servering av lunchrätter och en i det närmaste fördubblad loungeyta i Göteborg.

– De nyrenoverade loungerna innebär ett stort mervärde för våra resenärer, inte minst 1 klass-resenärerna som ökar stadigt, säger Johan Dorfh, försäljningschef på SJ.
– Loungerna är lika mycket en rofylld oas för avkoppling som en informell arbetsplats för att effektivt utnyttja tiden inför och efter en resa.

Konceptet för SJs lounger i Stockholm och Göteborg är framtaget i samarbete med varumärkesföretaget Pond. Det bygger på ett stort antal intervjuer och workshops med SJs resenärer och personal. Sedan tidigare har resultatet från kundundersökningen bidragit till förlängda öppettiderna i loungerna.
– Bland önskemålen från kunderna som vi nu hörsammar finns servering av lunch och ett större utbud av ekologisk och kravmärkt mat, säger Johan Dorfh.

De nyrenoverade loungerna är utformade som ett hem med en tydlig uppdelning i fyra sektioner för att tillmötesgå resenärernas olika behov och önskemål:
* en välkomnande entré där personalen tar emot besökarna.
* ett kök som fungerar som en aktiv mötesplats med servering av frukost, lunch och fika.
* ett mer avslappnat vardagsrum för vila och avkoppling.
* en veranda med bekväma och vändbara fåtöljer med utsikt över stationslivet.

Aktivitetsnivån och ljudvolymen i loungen varierar efter de olika avdelningarna. Köket är den mest aktiva mötesplatsen i loungen med gott om plats för att både arbeta och fylla på med ny energi. Ju länger in i loungen man kommer, ju mer avskild och lugnare är miljön. Längst in i vardagsrummet är färgtonerna dämpade och sofforna bekväma och lämpliga för de privata, mer lågmälda samtalen.

Loungerna har fräschats upp med ljusa färger, nya designmöbler och fler lampor. Bland möblerna märks bland annat stolar från Senab, fåtöljer från Carl Hansen & Søn och soffor från Vitra. Framöver kommer loungerna fortsätta att förbättras med ytterligare inredning och serviceutbud.

Varje dag besöker i genomsnitt 2000 personer SJs lounger i Göteborg och Stockholm. Loungerna erbjuder allt från sittplatser för arbete i väntan på tåget, trådlös uppkoppling, gratis frukostbuffé, fika, lunchservering, personlig service, bokning och information, sköna fåtöljer och soffor för avkoppling, bagageförvaring och toaletter.

Resenärer med SJ-biljett i 1 klass, årskort och SJ Prio med svart nivå har tillgång till SJs lounger i Göteborg och Stockholm. De flesta besöker någon av loungerna minst en gång i veckan och stannar upp till en timma. Att äta och dricka, skicka mejl och surfa, läsa, vila, förbereda möten och gå på toaletten är det vanligaste loungerna används till.

Förutom loungerna har dessutom SJs resebutiker i Stockholm, Göteborg och Malmö också fräschats upp. Det som är nytt i resebutikerna är bland annat en hylla med integrerade skärmar för kassanummer och skärmar för reklamslingor. På hyllan finns även plats för broschyrer, Kupé och inspirerande reseböcker. Butikerna får också ny belysning och nya mattor, sittmöbler och småbord.

Pressbilder

För ytterligare information:
SJs presstjänst: 010-751 51 84 och press@sj.se

Ämnen


Varje dag reser 85 000 kunder med SJ AB och 5 000 medarbetare verkar för att tågresorna ska vara säkra, pålitliga, bekväma och enkla. SJ kör dagligen 1 450 avgångar, varav cirka 440 i egen regi och ytterligare cirka 1 030 avgångar i upphandlad trafik. SJ trafikerar 160 stationer mellan Köpenhamn och Narvik. Alla resor med SJs tåg i Sverige är märkta med Bra Miljöval. 2013 omsatte SJ 9 miljarder kronor.

För pressbilder, reportage och nyheter besök SJ Nyhetsrum på nyhetsrum.sj.se.

Kontakter

SJs pressavdelning (enbart för journalister)

SJs pressavdelning (enbart för journalister)

Presskontakt 010-751 51 84
SJ Stockholmståg (pendeltågstrafiken)

SJ Stockholmståg (pendeltågstrafiken)

Presskontakt Vardagar (08.00-16.00): 08-30 98 21 Övrig tid: 010-751 51 84
Peter Kraméus

Peter Kraméus

Presskontakt Tf. presschef 010-751 51 84
Marcus Fleetwood

Marcus Fleetwood

Presskontakt Presskommunikatör 010-751 51 84
Martina Nord

Martina Nord

Presskontakt Presskommunikatör 010-751 51 84
Trafikverkets pressjour

Trafikverkets pressjour

Presskontakt 0771-31 15 00
Jernhusens huvudkontor växel

Jernhusens huvudkontor växel

Presskontakt 08-410 626 00

SJ för människor närmare varandra, varje dag

SJ är ett svenskt reseföretag som erbjuder hållbara tågresor i egen regi och i samarbete med andra. SJ är ett av Sveriges grönaste varumärken och en del av lösningen för att klimatmålen ska nås.
Koncernens 4 800 medarbetare i Sverige och Norge bidrar alla till ökat tågresande – framtidens sätt att resa.