Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

SJs chippbiljett sätter Sverige på världskartan

Det årliga toppmötet World Government Summit samlar över 4 000 regeringsföreträdare och beslutsfattare från 140 länder. SJ har som enda svenskt företag blivit inbjudna för att berätta om kunddrivna innovationssatsningar som chippbiljetten. En chippbiljett innebär att man kan ha sin tågbiljett på ett chippimplantat i handen. 

SJ är det första resebolaget i världen som erbjuder sina resenärer möjligheten att använda chippbiljett för att få en enklare resa. Möjligheten efterfrågades av kunderna och SJ var inte sena med att inleda ett pilotprojekt. Några veckor senare var det möjligt att resa med biljetten på ett chipp i handen. Chippbiljetten är ett bra exempel på en kunddriven innovation, där SJ tillsammans med sina resenärer drivit den digitala utvecklingen framåt.

Det uppmärksammas nu av World Government Summit i Dubai. Värd för det globala toppmötet är regeringen i Förenade Arabemiraten. Toppmötet pågår 11-13 februari och detta är sjätte gången toppmötet anordnas. Bland talarna märks bland andra Indiens premiärminister Narendra Modi, Internationella valutafondens chef Christine Lagarde, Världsbankens chef Jim Kim och skådespelaren Robert De Niro.

– Det är mycket spännande att SJ inbjudits för att medverka vid World Government Summit, säger Henrik Landerholm, Sveriges ambassadör i Förenade Arabemiraten.

– World Government Summit är en högt ansedd världskonferens med fokus på hållbarhet, ekonomi, freds- och utvecklingsfrågor. Att SJ fick en generös och exklusiv inbjudan dit för att berätta om kunddrivna innovationssatsningar som chippbiljetten är ett bevis för att Sverige och SJ som företag ligger i framkant i den digitala utvecklingen. Det är vi naturligtvis väldigt stolta över, säger Crister Fritzson, vd på SJ.

För mer information kontakta kommunikatör och chippspecialist Stephan Ray, på plats i Dubai, 010-751 52 10.

Ämnen


SJ är ett svenskt reseföretag som erbjuder hållbara tågresor i egen regi och i samarbete med andra. Koncernen omsätter cirka 7,8 miljarder SEK och har 4 500 medarbetare. Som marknadsledande tågoperatör knyter SJ ihop Sverige, liksom Skandinaviens huvudstäder. Varje dag väljer 130 000 personer att resa med någon av SJs 1 200 avgångar från 284 stationer.

Kontakter

SJs pressavdelning (enbart för journalister)

SJs pressavdelning (enbart för journalister)

Presskontakt 010-751 51 84
SJ Stockholmståg (pendeltågstrafiken)

SJ Stockholmståg (pendeltågstrafiken)

Presskontakt Vardagar (08.00-16.00): 08-30 98 21 Övrig tid: 010-751 51 84
Peter Kraméus

Peter Kraméus

Presskontakt Tf. presschef 010-751 51 84
Marcus Fleetwood

Marcus Fleetwood

Presskontakt Presskommunikatör 010-751 51 84
Martina Nord

Martina Nord

Presskontakt Presskommunikatör 010-751 51 84
Trafikverkets pressjour

Trafikverkets pressjour

Presskontakt 0771-31 15 00
Jernhusens huvudkontor växel

Jernhusens huvudkontor växel

Presskontakt 08-410 626 00

SJ för människor närmare varandra, varje dag

SJ är ett svenskt reseföretag som erbjuder hållbara tågresor i egen regi och i samarbete med andra. SJ är ett av Sveriges grönaste varumärken och en del av lösningen för att klimatmålen ska nås.
Koncernens 4 800 medarbetare i Sverige och Norge bidrar alla till ökat tågresande – framtidens sätt att resa.