Följ SJ

SJ utlyser tävlingen ”Den stora skyltjakten” för att utveckla ny funktion

Pressmeddelande   •   Maj 12, 2017 11:03 CEST

I "Den stora skyltjakten" tävlar resenärer om SJ Prio-poäng och resor i 1 klass.

SJ är ett av Sveriges mest digitala företag. Som ett led i det tar man nu hjälp av sina Prio-medlemmar för att kunna utveckla funktionen ”Var ska jag stå på plattformen”. Funktionen är en efterfrågad och viktig information till resenären som ska kliva ombord eftersom det underlättar för resenären att inte behöva stå fel på plattformen med sitt bagage.

Funktionen har testats i SJ Labs-appen under 2016 för snabbtågstrafiken på stationerna i Katrineholm, Stockholm och Borlänge.

– Många av de 5 000 resenärer som testat funktionen ”Var ska jag stå på plattformen” har hört av sig och varit väldigt positiva. De har saknat de gamla planscherna som visade vart på plattformen man ska stå. Det blir en onödig stress för många att först när tåget rullat in se vart de ska gå på någonstans. När vi nu ska skala upp funktionen och göra den tillgänglig för en större användarskara i SJ-appen, tar vi våra Priokunder till hjälp för att samla in vagnlägesskyltarnas exakta koordinater. Dessa behövs för att vi ska kunna använda dem digitalt, säger Claes Lindholtz, chef Affärsutveckling och initiativtagare till ”Den stora skyltjakten”.

Den stora skyltjakten: Så funkar det

  • För att kunna knyta de insamlade vagnlägeskoordinaterna till en deltagare behöver man ha SJ Labs-appen i sin mobil och logga in på sitt SJ Prio-konto.
  • När man hittar en vagnlägesskylt på någon av de namngivna stationerna i tabellen nedan riktar man mobilen mot den och tar en bild. Skylten tolkas med avancerad bildigenkänning och bildens GPS-koordinater och kompassriktning sparas i appen.
  • När den tävlande känner sig klar med skyltfångandet dyker skyltarna upp på kartan. Den tävlande kan därefter själv testa funktionen med de egenhändigt insamlade vagnlägesskyltarna när tåget kommer in.
  • De första25 SJ Prio-medlemmarna som varje vecka skickar in bilder på en eller flera olika vagnlägesskyltar vinner 500 SJ Prio-poäng. De tre som samlat in flest unika skyltar varje vecka presenteras på sj.se och vinner också två tågresor i 1 klass. Tävlingen startar 15 maj och pågår fram till 4 juni.

Lista över stationer vars vagnlägesskyltar behöver samlas in:

Alingsås Falun Kastrup Lund Töreboda
Alvesta Gällivare Katrineholm Malmö Varberg
Arlanda Göteborg Kiruna Mjölby Vassijaure
Avesta Krylbo Hallsberg Kramfors Mora Ånge
Bastuträsk Halmstad Kristinehamn Nordmaling Åre
Boden Herrljunga Köpenhamn Norrköping Älvsbyn
Bollnäs Härnösand Leksand Sala Örnsköldsvik
Borlänge Hässleholm Linköping Stockholm Östersund
Degerfors Jönköping Ljusdal Södertälje Syd
Falköping Karlstad Luleå Timrå

SJ är ett svenskt reseföretag som erbjuder hållbara tågresor i egen regi och i samarbete med andra. Koncernen omsätter cirka 7,5 miljarder SEK och har 4 500 medarbetare. Som marknadsledande tågoperatör knyter SJ ihop Sverige, liksom Skandinaviens huvudstäder. Varje dag väljer 130 000 personer att resa med någon av SJs 1 100 avgångar från 275 stationer.

För pressbilder, reportage och nyheter besök SJ Nyhetsrum på nyhetsrum.sj.se.