Följ SJ

SJ slopar fast pris och sänker priset på återbetalningsbara biljetter

Pressmeddelande   •   Sep 07, 2015 08:00 CEST

Den 2 september infördes rörlig prissättning på dagtågens återbetalningsbara biljetter. Samtidigt sänktes priset med upp till 40 procent, vilket framför allt kommer att märkas på biljetter som bokas i god tid före avresa. Förbättringen innebär att SJ helt och hållet frångår fasta priser på dagtågen.

– Många kunder vill planera och boka sina tågresor i god tid. Med denna förbättring blir det upp till 40 procent billigare att boka en återbetalningsbar biljett tidigt, säger Crister Fritzson, vd SJ AB.

Att SJ sänker priset på dagtågens återbetalningsbara biljetter och gör dem rörliga är ett viktigt steg i att ha en logisk och lättförståelig prissättning.

– Vi lyssnar på kunderna och gör priserna mer konsekventa och överskådliga. De olika biljettyperna följer från och med nu varandra åt i pris. Om en biljettyp sänks, sänks även övriga biljettyper, säger Crister Fritzson.

Förändringen innebär att SJs hela biljettutbud på dagtågen numera säljs till priser som förändras över tid, beroende på efterfrågan och tid kvar till avresa. Startpriset för återbetalningsbara biljetter blir upp till 40 procent lägre än tidigare.

Samtidigt som den återbetalningsbara biljetten får rörligt pris, inleder SJ arbetet med att inkludera sittplatsen i resans pris på längre sträckor. Först ut är 2 klassresor på InterCity-tåg mellan Stockholm och Östersund samt Stockholm och Sundsvall. Målet är att på sikt genomföra samma förändring på alla InterCity och regionaltåg på längre sträckor.

Säljstart för de nya, prissänkta återbetalningsbara biljetterna, samt för den inkluderade sittplatsen mellan Stockholm-Östersund och Stockholm-Sundsvall, är den 2 september och gäller för avresor från och med den 13 december.

För ytterligare information:
SJs presstjänst: 010-751 5352 och press@sj.se

Varje dag reser 85 000 kunder med SJ AB och 5 000 medarbetare verkar för att tågresorna ska vara säkra, pålitliga, bekväma och enkla. SJ AB kör dagligen 440 avgångar och trafikerar 160 stationer mellan Köpenhamn och Narvik. Alla resor med SJs tåg i Sverige är märkta med Bra Miljöval. 2014 omsatte SJ 9 miljarder kronor.

För pressbilder, reportage och nyheter besök SJ Nyhetsrum på nyhetsrum.sj.se.