Följ SJ

SJ satsar på tåg i regnbågens tecken

Pressmeddelande   •   Mar 19, 2015 08:30 CET

SJ sätter in ett regnbågståg till Åre Winter Pride. Tåget tar resenärerna direkt till festivalens festligheter och skidåkning. Ombord på tåget väntar flera överraskningar i regnbågens färger. Redan nu är drygt 30 procent av platserna bokade och det ordinarie nattåget är fullbokat.


– Att ta regnbågståget är det mest miljövänliga sättet att ta sig till festivaldagarna. Dessutom är det ett utmärkt sätt att ladda upp genom att umgås och träffa nya vänner under själva resan, säger Pernilla Johansson, projektledare på SJ Specialresor & Samarbeten.

Med en månad kvar till avresa är redan drygt 30 procent av platserna bokade på SJs regnbågståg. Ombord kommer resenärerna att bjudas på flera överraskningar under resan. Dessutom finns en bistro med servering av mat och dryck som fungerar som en naturlig mötesplats för resenärerna under resan till Åre Winter Pride.

– Vi är stolta att vara en del av ett arrangemang fyllt av mångfald, skidåkning, fest, kärlek och öppenhet. Vårt regnbågståg gör dessutom att festligheterna förlängs, säger Pernilla Johansson.

SJs regnbågståg avgår från Stockholm C kvällen den 15 april och ankommer till festligheterna och skidåkningen i Åre morgonen därpå. Återresan går söndagen den 19 april. Deltagarna i festivalen får ett specialpris genom att skriva in Kampanjkoden PRIDE vid bokningen. En tredjedel av platserna är på regnbågståget är redan bokade.

Under Åre Winter Pride står bland anant föreläsningar, nattklubb, artistuppträden, afterski med bland annat poolparty på Holiday Club, bergsmeditation, bröllop på fjället och skiers yoga på programmet.

Förutom det extrainsatta regnbågståget, har SJ dagligen ordinarie dag- och nattåg mellan Stockholm och Åre. Nattåget är sedan tidigare fullbokat.

Regnbågståget:
Tågnummer: 10076
Datum: 15 april
Bokning: www.arewinterpride.se/regnbags-taget


För mer information & pressbilder:
SJ presstjänst: 010-751 51 84, press@sj.se

Varje dag reser 85 000 kunder med SJ AB och 5 000 medarbetare verkar för att tågresorna ska vara säkra, pålitliga, bekväma och enkla. SJ kör dagligen 1 450 avgångar, varav cirka 440 i egen regi och ytterligare cirka 1 030 avgångar i upphandlad trafik. SJ trafikerar 160 stationer mellan Köpenhamn och Narvik. Alla resor med SJs tåg i Sverige är märkta med Bra Miljöval. 2013 omsatte SJ 9 miljarder kronor.

För pressbilder, reportage och nyheter besök SJ Nyhetsrum på nyhetsrum.sj.se.