Följ SJ

SJ och restidsgarantin

Pressmeddelande   •   Feb 25, 2010 20:30 CET

Efter den extrema situation som rådde den gångna helgen med klass 2-varning från SMHI har SJ nu gått igenom veckans händelser. Det beslut som fattades, om ett tillfälligt undantag av restidsgarantin, togs på de grunder som då var kända. SJ menar att det var ett juridiskt hållbart beslut. Stora delar av spåranläggningen var helt eller delvis ur funktion och inte framkomlig.

Trots detta har SJ beslutat att utbetala restidsgarantin till alla resenärer som drabbats av förseningar under perioden fredag 19 februari kl. 18.00 till tisdag 23 februari klockan 17.00. Dessutom gäller fortsatt att SJ återköper alla biljetter, oavsett biljettyp, om man väljer att avboka sin resa, till och med söndag 28 februari.

– I det här läget bryr vi oss inte om juridiken. Vi gör det här för att visa respekt och omsorg för våra resenärer som fått utstå mycket i vinterns snökaos. Vi uppmanar nu alla resenärer att gå in på www.sj.se för att få ersättning, säger vd Jan Forsberg och fortsätter:

– Vi hoppas att alla har förståelse för att det kan komma att ta oss lite extra tid att hantera alla ärenden. Men vi gör vårt yttersta för att ha en snabb process.

SJs Contact Center: tel 0771-75 75 75

SJs Pressavdelning:  tel 010-751 51 84

Varje dag reser 115 000 människor med SJ, Sveriges största tågoperatör. 4 000 anställda arbetar för att tågresorna skall vara säkra, pålitliga, bekväma och enkla. SJ trafikerar 250 stationer mellan Narvik och Berlin. SJs eltåg drivs till 100 procent av förnybar energi från vatten- och vindkraft. Resorna är märkta med Bra Miljöval – världens tuffaste miljömärkning. 2009 omsatte SJ 9 miljarder kronor.