Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

SJ lanserar sajt för billigaste biljetterna

Nu kan du med en enkel knapptryckning hitta de lägsta priserna på SJs tågbiljetter. SJs lågpriskalender uppdateras dygnet runt med de billigaste biljetterna på Sveriges tolv populäraste tågsträckor.

– Nu samlar vi de billigaste biljetterna och förenklar för resenärerna att hitta resealternativ, säger Johan Mägi, chef konsumentförsäljning på SJ.

SJs nya lågpriskalender samlar de billigaste tågbiljetterna på ett och samma ställe. I lågpriskalendern visas priser för resor i 2 klass 90 dagar framåt i tiden. Det går att välja både vuxen- eller ungdomspriser, och man kan välja att exempelvis bara söka på SJ Snabbtåg.

– Det här är en efterlängtad tjänst hos våra resenärer. Genom lågpriskalendern visar vi på ett tydligt sätt att det finns stora möjligheter att resa på olika tider och en mängd avgångar med riktigt billiga biljetter, säger Johan Mägi.

Resenärerna väljer enkelt ut vilken sträcka man är intresserad av. Sedan kan man välja en specifik dag, vecka eller månad som man vill se de billigaste biljetterna. När man hittat önskad avgång går man vidare till bokningen.

De tolv sträckorna som ingår i lågpriskalendern är Stockholm-Göteborg, Stockholm-Malmö, Stockholm-Sundsvall, Stockholm-Linköping, Stockholm-Norrköping, Stockholm-Gävle, Stockholm-Karlstad, Stockholm-Skövde, Stockholm-Köpenhamn och Göteborg-Malmö, Stockholm-Lund och Stockholm-Hässleholm.

– Priserna som visas är de lägsta ordinarie priserna i bokningsögonblicket och lågpriskalendern uppdateras automatiskt varje gång någon resenär går in och söker biljetter på de aktuella sträckorna. Lågpriskalendern ska underlätta för de resenärer som letar efter våra billigaste biljetter, säger Johan Mägi.

 De priser som visas i lågpriskalendern är resor i 2 klass dagtåg på SJs billigaste avgångar med ej ombokningsbara biljetter. I undantagsfall kan vissa kampanjer ha ett lägre pris.

 Så här hittar du lågpriskalendern: www.sj.se/lagpriskalender

 För mera information, kontakta Johan Mägi, chef konsumentförsäljning: 010‑751 55 08, eller SJs Pressavdelning: 010-751 51 84

 

Ämnen

Kategorier


Varje dag reser 100 000 människor med SJ, Sveriges största tågoperatör. 5 400 anställda arbetar för att tågresorna ska vara säkra, pålitliga, bekväma och enkla. SJ kör varje dag 700 avgångar och trafikerar 170 stationer, varav ett tiotal utomlands, bland andra Köpenhamn och Narvik. Alla resor med SJs tåg i Sverige är märkta med Bra Miljöval. 2010 omsatte SJ 9 miljarder kronor. SJ säljer även evenemangsbiljetter och upplevelser runt om i Sverige. SJ erbjuder dessutom hotell och tågtaxi.

Kontakter

SJs pressavdelning (enbart för journalister)

SJs pressavdelning (enbart för journalister)

Presskontakt 010-751 51 84
SJ Stockholmståg (pendeltågstrafiken)

SJ Stockholmståg (pendeltågstrafiken)

Presskontakt Vardagar (08.00-16.00): 08-30 98 21 Övrig tid: 010-751 51 84
Peter Kraméus

Peter Kraméus

Presskontakt Tf. presschef 010-751 51 84
Marcus Fleetwood

Marcus Fleetwood

Presskontakt Presskommunikatör 010-751 51 84
Martina Nord

Martina Nord

Presskontakt Presskommunikatör 010-751 51 84
Trafikverkets pressjour

Trafikverkets pressjour

Presskontakt 0771-31 15 00
Jernhusens huvudkontor växel

Jernhusens huvudkontor växel

Presskontakt 08-410 626 00

SJ för människor närmare varandra, varje dag

SJ är ett svenskt reseföretag som erbjuder hållbara tågresor i egen regi och i samarbete med andra. SJ är ett av Sveriges grönaste varumärken och en del av lösningen för att klimatmålen ska nås.
Koncernens 4 800 medarbetare i Sverige och Norge bidrar alla till ökat tågresande – framtidens sätt att resa.