Följ SJ

SJ lanserar grön frukost – i ny förpackning

Pressmeddelande   •   Mar 31, 2015 08:15 CEST

SJs resa mot gladare och godare mat ombord på tågen är påbörjad. Först ut är en ny frukost med inriktning på ekologiska och KRAV-märkta svenska produkter som tagits fram tillsammans med några av SJs hungrigaste resenärer. Senare i år presenteras även ett nytt matkoncept för bistron och loungerna.

– Vi vill ge resenärerna en resa i resan genom att lyfta fram olika svenska smakupplevelser med vårt frukosterbjudande, säger Ewa Nordling, Produkt- och konceptansvarig på SJ.

Inriktningen för SJs nya matfilosofi är att bjuda på en matresa genom landet. Den nya frukosten är det första steget i satsningen som levereras till resenärerna i form av en praktisk box. Frukosten innehåller utvalda produkter, varav de flesta är ekologiska och KRAV-märkta. Den nya matinriktningen ligger i linje med det övergripande hållbarhetsarbetet som nyligen rankade SJ som landets grönaste varumärke – för fjärde året i rad*.

Den nya frukosten innehåller omsorgsfullt utvalda svenska produkter, varav de flesta är ekologiska och KRAV-märkta. Allt för att göra den redan hållbara tågresan ännu mer hållbar. Inledningsvis innehåller det nya frukosterbjudandet yoghurt och müsli, ost/skinka, grönsak, smör, rågbröd/knäckebröd, färskpressad apelsinjuice, 70-procentig choklad samt kaffe, te och surdegsbröd.
Frukosten serveras i en både praktisk och snygg box.

Varje dag startar 1 500 svenskar dagen med dagens viktigaste mål ombord på något av SJs tåg. Många av resenärerna har dessutom varit delaktiga i utvecklingen av det nya matkonceptet och den nya frukosten genom provsmakning och enkäter ombord på tågen.
– Att frukosten innehåller ekologiska varor, yoghurt och müsli och gott bröd är något av de tydligaste önskemålen från resenärerna som vi tagit fasta på, säger Ewa Nordling.

För att skapa variation för de resenärer som ofta äter frukosten ombord på tåget, byts flera av produkterna i frukostpaketet ut med några veckors intervall.
– Det ger också fler produkter möjlighet att bli en del av den svenska matresan ombord på våra tåg, säger Johan Hallström, sortimentsansvarig SJ Mat & Dryck.

Frukosten ingår i resans pris för alla resenärer i SJs 1 klass på snabbtåg som reser före klockan nio på morgonen. Den kan också beställas som tillval för 2 klass-resenärer och säljs även i bistron för ordinarie pris 65 kronor.

* Varumärkesföretaget Differs utmärkelse där SJ rankades som etta bland 87 studerade företag.

För ytterligare information:
SJs presstjänst: 010-751 51 84 och press@sj.se

Varje dag reser 85 000 kunder med SJ AB och 5 000 medarbetare verkar för att tågresorna ska vara säkra, pålitliga, bekväma och enkla. SJ kör dagligen 1 450 avgångar, varav cirka 440 i egen regi och ytterligare cirka 1 030 avgångar i upphandlad trafik. SJ trafikerar 160 stationer mellan Köpenhamn och Narvik. Alla resor med SJs tåg i Sverige är märkta med Bra Miljöval. 2013 omsatte SJ 9 miljarder kronor.

För pressbilder, reportage och nyheter besök SJ Nyhetsrum på nyhetsrum.sj.se.