Gå direkt till innehåll
SJ kör tåghackare för smartare kollektivtrafik

Pressmeddelande -

SJ kör tåghackare för smartare kollektivtrafik

För andra året i rad arrangeras evenemanget Trainhack där SJ nu går in som medarrangör. Det blir en tågresa från söder till norr som syftar till att skapa nya digitala tjänster för den svenska kollektivtrafiken.

– Eftersom SJ är en viktig del av den nationella kollektivtrafiken ville vi gärna delta. Att resa med tåg är att få värdefull tid till avkoppling eller arbete, det är Trainhack ett bra exempel på, säger Jens Zetterström, Lead Developer vid SJ.

Trainhack genomförs ombord på SJs tåg och tillsammans med över 40 svenska tåghackare. En resa som är slutsåld sedan länge. Tillsammans ska dessa kreativa hackers skapa och utveckla nya digitala tjänster för kollektivtrafiken i Sverige.

– Med Trainhack får vi ytterligare en möjlighet att lyssna och lära av människor som använder våra tjänster, och att tillsammans med dem utveckla nya digitala lösningar, säger Jens Zetterström.

Tågresan som pågår mellan den 7-9 september går från Göteborg via Luleå för att slutligen ankomma till Uppsala. I Uppsala får deltagarna möjlighet att demonstrera sina olika digitala utvecklingsprojekt.

– SJ rankas som ett av Sveriges tio mest digitala varumärken. Som medarrangör till Trainhack visar vi ännu en gång att vi står i framkant när det kommer till teknikutveckling och innovation, säger Jens Zetterström.


För vidare information om Trainhack besök http://www.trainhack.se

Ämnen


SJ är ett svenskt reseföretag som erbjuder hållbara tågresor i egen regi och i samarbete med andra. Koncernen omsätter cirka 7,5 miljarder SEK och har 4 500 medarbetare. Som marknadsledande tågoperatör knyter SJ ihop Sverige, liksom Skandinaviens huvudstäder. Varje dag väljer 130 000 personer att resa med någon av SJs 1 100 avgångar från 275 stationer.

Kontakter

SJs pressavdelning (enbart för journalister)

SJs pressavdelning (enbart för journalister)

Presskontakt 010-751 51 84
SJ Stockholmståg (pendeltågstrafiken)

SJ Stockholmståg (pendeltågstrafiken)

Presskontakt Vardagar (08.00-16.00): 08-30 98 21 Övrig tid: 010-751 51 84
Peter Kraméus

Peter Kraméus

Presskontakt Tf. presschef 010-751 51 84
Marcus Fleetwood

Marcus Fleetwood

Presskontakt Presskommunikatör 010-751 51 84
Martina Nord

Martina Nord

Presskontakt Presskommunikatör 010-751 51 84
Trafikverkets pressjour

Trafikverkets pressjour

Presskontakt 0771-31 15 00
Jernhusens huvudkontor växel

Jernhusens huvudkontor växel

Presskontakt 08-410 626 00

SJ för människor närmare varandra, varje dag

SJ är ett svenskt reseföretag som erbjuder hållbara tågresor i egen regi och i samarbete med andra. SJ är ett av Sveriges grönaste varumärken och en del av lösningen för att klimatmålen ska nås.
Koncernens 4 800 medarbetare i Sverige och Norge bidrar alla till ökat tågresande – framtidens sätt att resa.