Följ SJ

SJ inför förenklad pensionärsrabatt

Pressmeddelande   •   Apr 25, 2016 08:45 CEST

Nu får alla pensionärer 10 procents rabatt på alla tågresor med SJ. Erbjudandet gäller både dag- och nattåg.

– Pensionärer är en viktig målgrupp för oss. Det känns väldigt roligt att lansera en fast rabatt till en så resvan och köpstark kundgrupp. Förhoppningsvis lockar den nya pensionärsrabatten till att ännu fler kommer resa med SJ, säger Maria Hofberg, SJs prissättningsansvarig.

Tidigare har pensionärer behövt vara medlem i SJ Prio eller i en pensionärsorganisation för att få pensionärsrabatt. Nu försvinner det kravet och istället räcker det nu för alla som är 65 år och äldre att välja resenärskategorin ”pensionär”.

– Denna nyhet är en stor förenkling mot tidigare och den ger också alla Sveriges pensionärer möjlighet att på ett smidigt nyttja SJs rabatter och resa billigare, säger Maria Hofberg.

Den nya pensionärsrabatten gäller även alla förtidspensionärer som behöver ta med sig ett intyg för sjuk-, aktivitets- eller handikappersättning ombord på tåget.

Möjligheten för pensionärer att köpa extra billiga sista minuten-biljetter, ett dygn innan avresa, finns kvar som tidigare.

För mer information, vänligen kontakta SJs pressavdelning på 010-751 51 84 eller press@sj.se

Varje dag reser 85 000 kunder med SJ AB och 4 200 medarbetare verkar för att tågresorna ska vara säkra, pålitliga, bekväma och enkla. SJ AB kör dagligen 440 avgångar och trafikerar 160 stationer mellan Köpenhamn och Narvik. Alla resor med SJs tåg i Sverige är märkta med Bra Miljöval. 2015 omsatte SJ 9 miljarder kronor.

För pressbilder, reportage och nyheter besök SJ Nyhetsrum på nyhetsrum.sj.se.