Följ SJ

SJ gör studentlivet enklare

Pressmeddelande   •   Mar 21, 2016 09:00 CET

Nu blir det ännu enklare för studenter att nyttja SJs studentförmåner. Från och med den 21 mars erbjuder SJ studentrabatt till alla studenter oavsett studietakt.

– Vi vill att alla ska resa med våra tåg. Genom att ta bort studietaktskravet gör vi det enklare för ännu fler studenter att hitta billigare biljetter. Vi hoppas att fler studenter upptäcker fördelarna med tåg och väljer att resa med oss, säger Maria Hofberg, prissättningsansvarig på SJ.

Tidigare behövde studenter ha en studietakt på minst 75 procent och studera minst 13 av 20 veckor för att vara garanterade studentrabatt på biljettpriset. Nu försvinner studiekravet och fortsättningsvis kommer alla studenter att få åka till reducerat pris med alla SJ-tåg.

På SJ Snabbtåg och SJ Nattåg får alla studenter upp till 15 procent rabatt och på SJ InterCity-tåg och SJ Regionaltåg är rabatten upp till 30 procent.

När sker denna förändring?
Förändring sker från och med den 21 mars. Alla studenter som har ett studentkort från Mecenat eller Studentkortet, med eller utan SJ-logotyp, är nu berättigade studentrabatt på alla SJ-resor. Till hösten kommer alla kort från Mecenat och Studentkortet att bära SJ-logotyp redan i samband med terminsstart.

För mer information, vänligen kontakta SJs pressavdelning på 010-751 51 84 eller press@sj.se

Varje dag reser 85 000 kunder med SJ AB och 4 200 medarbetare verkar för att tågresorna ska vara säkra, pålitliga, bekväma och enkla. SJ AB kör dagligen 440 avgångar och trafikerar 160 stationer mellan Köpenhamn och Narvik. Alla resor med SJs tåg i Sverige är märkta med Bra Miljöval. 2015 omsatte SJ 9 miljarder kronor.

För pressbilder, reportage och nyheter besök SJ Nyhetsrum på nyhetsrum.sj.se.