Följ SJ

SJ gör det lättare att boka billiga tågbiljetter - lanserar säsongssläpp

Pressmeddelande   •   Mar 10, 2016 10:06 CET

Idag gör SJ det enklare för kunden att boka sin sommarresa till ett lågt pris, då hela säsongens biljetter nu släpps på en gång. Biljettsläppet är en del av SJs nya kundinitiativ som ska göra det enklare för kunderna att hitta billiga resor. Från och med nu släpps dagtågsbiljetterna i fokuserade omgångar istället för, som tidigare, dag för dag. Biljettsläppen kommer att ske fyra gånger per år och gäller för en hel säsong.

– Förändringen gör att det blir enklare och billigare för våra kunder att köpa och planera sin resa, säger Johan Dorfh, försäljningschef på SJ.

Den 10 mars blir startskottet för det första säsongssläppet, då alla biljetter för dagtågen under sommarsäsongen 19 juni-18 september släpps. Därefter rullar det på med nya samlade biljettsläpp, totalt fyra gånger per år. Biljettsläppen sker ca tre till fyra månader före säsongsstart.

– Nu behöver inte kunderna längre fundera på hur många dagar innan avgång som SJ släpper sina lågprisbiljetter utan kan köpa en billig tur- och returresa vid ett och samma tillfälle, istället för att bevaka biljettsläppens olika dagar för samma resa, säger Johan Dorfh.

Släpper en miljon billiga biljetter

I samband med att det nya biljettsläppet lanseras, gör SJ sin största priskampanj någonsin.

– För att uppmärksamma vårt nya kundinitiativ släpper vi samtidigt en miljon billiga biljetter, vilket blir vårt största släpp av kampanjbiljetter någonsin, avslutar Johan Dorfh.

Kampanjbiljetterna är till exempel från 95 kronor i 2 klass med SJs regional- och InterCity-tåg och från 195 kronor i 2 klass och 295 kronor i 1 klass med SJs snabbtåg.

För mer information, vänligen kontakta SJs pressavdelning på 010-751 51 84 eller press@sj.se

Varje dag reser 85 000 kunder med SJ AB och 4 200 medarbetare verkar för att tågresorna ska vara säkra, pålitliga, bekväma och enkla. SJ AB kör dagligen 440 avgångar och trafikerar 160 stationer mellan Köpenhamn och Narvik. Alla resor med SJs tåg i Sverige är märkta med Bra Miljöval. 2015 omsatte SJ 9 miljarder kronor.

För pressbilder, reportage och nyheter besök SJ Nyhetsrum på nyhetsrum.sj.se.