Följ SJ

SJ bjuder på avgiften året ut vid köp av Regional-kort

Pressmeddelande   •   Dec 14, 2011 14:05 CET

Det är populärt att ta tåget till julshoppingen, speciellt på sträckan Uppsala-Stockholm, där tågen gått så gott som fullsatta varje lördag under hela november och december.

SJ uppmanar därför sina resenärer att vara ute i god tid och gärna betala sina biljetter med reskassa. Fram till och med 2011-12-31 bjuder SJ på kortavgiften vid laddning av minst 300 kronor reskassa på ett nytt SJ Regional-kort. Med reskassa går biljettköpet på bara några sekunder och SJ ger dessutom cirka 3 procents rabatt.

– I de nya biljettautomaterna för regionala resor kan man dessutom köpa tur- och returbiljetter och lokaltrafiktillägg för till exempel resor med SL eller UL, berättar Johan Wadman, produktchef, SJ Regional.

Totalt har 22 nya automater installerats i Uppsala och 16 stycken på Stockholm Central, men allra enklast är det att ladda ett SJ Regional-kort med reskassa och registrera resan i kortläsaren på perrongen. Biljettpriset blir då dess­utom lägre än vid köp med kontokort i automat.

SJ säljer också biljetter via andra självbetjäningskanaler, till exempel via mobil.sj.se samt mobilbiljetter och biljetter för egen utskrift via www.sj.se.

För mera information, kontakta Johan Wadman, produktchef SJ Regional, tel 070-762 33 23

Varje dag reser 100 000 människor med SJ, Sveriges största tågoperatör. 5 400 anställda arbetar för att tågresorna ska vara säkra, pålitliga, bekväma och enkla. SJ kör varje dag 700 avgångar och trafikerar 170 stationer, varav ett tiotal utomlands, bland andra Köpenhamn och Narvik. Alla resor med SJs tåg i Sverige är märkta med Bra Miljöval. 2010 omsatte SJ 9 miljarder kronor. SJ säljer även evenemangsbiljetter och upplevelser runt om i Sverige. SJ erbjuder dessutom hotell och tågtaxi.