Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Mats Pettersson blir ny HR-direktör i SJ

Den 19 augusti börjar Mats Pettersson som SJ-koncernens nye HR-direktör. Han får ansvaret att leda koncernens HR-stab med 30 medarbetare och kommer att ingå i SJs koncernledning.

- Mats får en nyckelroll på SJ med sin gedigna bakgrund från personalintensiva verksamheter. Han har erfarenhet av att få chefer att leda med hjälp av värderingar och att koppla HR till företagets affär, säger Crister Fritzson, SJs vd och koncernchef.

Mats Pettersson kommer närmast från rollen som senior partner på managementkonsultföretaget Ekman & Partners och har de senaste 25 åren arbetat som ledare inom HR på större nordiska och globala koncerner som NCC, Quant AB och Manpower.

– För att lyckas som företag gäller det att ha rätt kompetens och engagemang, både hos sina nuvarande medarbetare och de man ska rekrytera framöver. Här ser jag fram emot att kunna bidra i SJ, säger han.

Som HR-direktör kommer han att driva HR-frågor och ansvara för en långsiktig kompetens- och ledarförsörjning inom koncernen, för att säkerställa rätt kompetensnivå inom organisationen. Han efterträder nuvarande HR-direktör Peter Blomqvist, som går i pension efter 37 år i SJ.


För mer information

Tobbe Lundell, Presschef SJ, 010-751 81 54, tobbe.lundell@sj.se

SJs Presstjänst, 010-751 51 84, press@sj.se

Ämnen

Kategorier


SJ är ett svenskt reseföretag som erbjuder hållbara tågresor i egen regi och i samarbete med andra. Koncernen omsätter cirka 7,9 miljarder SEK och har 4 600 medarbetare. Som marknadsledande tågoperatör knyter SJ ihop Sverige, liksom Skandinaviens huvudstäder. Varje dag väljer 140 000 personer att resa med någon av SJs 1 200 avgångar från 284 stationer. 

Kontakter

SJs pressavdelning (enbart för journalister)

SJs pressavdelning (enbart för journalister)

Presskontakt 010-751 51 84

SJ för människor närmare varandra, varje dag

SJ är ett svenskt reseföretag som erbjuder hållbara tågresor i egen regi och i samarbete med andra. SJ är ett av Sveriges grönaste varumärken och en del av lösningen för att klimatmålen ska nås.
Koncernens 4 800 medarbetare i Sverige och Norge bidrar alla till ökat tågresande – framtidens sätt att resa.