Följ SJ

Köp din SJ-resa med mobiltelefonen

Pressmeddelande   •   Dec 17, 2009 08:00 CET

Med SJs nya mobilsajt mobil.sj.se kan du köpa din resa med SJ när som helst och var som helst. Allt du behöver är en mobiltelefon med webbläsare.

– SJs nya mobilsajt gör det enklare att köpa SJ-resan oavsett var du är eller vilken tid på dygnet det är. Du är inte längre bunden till en dator eller automat eller hänvisad till en säljare, säger Thomas Mann, chef Distribution på SJ.

På mobil.sj.se har SJ samlat de mest användbara funktionerna från www.sj.se och anpassat dem för mobilen. Resenärerna kan snabbt och enkelt köpa resa, söka fram tider och priser för en resa, se och omboka en beställning, se SJ Prio-poäng samt få trafikinformation från Banverkets mobilsajt.

Mobil.sj.se har under hösten testats av 10 000 utvalda SJ Prio-medlemmar och reaktionerna har varit positiva.

– Resenärerna gör vågen för den nya mobilsajten och det är tydligt att den är efterlängtad då allt fler använder mobilen som ett komplement till att utföra motsvarande tjänster på webben vid tillfällen då man inte ha tillgång till en dator, säger Thomas Mann.

För att köpa resa behöver du vara avtalskund, ha årskort eller så registrerar du ditt betalkort på www.sj.se och köper sedan resan genom att logga in på mobil.sj.se.

SJs Pressavdelning, tel 010-751 51 84

mobil.sj.se

Varje dag reser 115 000 människor med SJ, Sveriges största tågoperatör. 4 000 anställda arbetar för att tågresorna skall vara säkra, pålitliga, bekväma och enkla. SJ trafikerar 250 stationer mellan Narvik och Berlin. SJs eltåg drivs till 100 procent av förnybar energi från vatten- och vindkraft. Resorna är märkta med Bra Miljöval – världens tuffaste miljömärkning. 2008 omsatte SJ 9 miljarder kronor.

Bifogade filer

PDF-dokument