Följ SJ

Katrineholm får direkttåg till Linköping

Pressmeddelande   •   Dec 07, 2012 13:00 CET

SJ återinför direkttågen mellan Katrineholm och Linköping.

– Det känns väldigt bra. Katrineholm blir en ännu tydligare spindel i SJs tågnät, säger Jan Kyrk, regionansvarig på SJ.

I samband med att det nya tidtabellsåret för tågtrafiken inleds söndag 9 december 2012 kommer SJ Regionaltåg från Sala-Västerås-Eskilstuna-Flen-Katrineholm-Norrköping åter att köras hela vägen till Linköping. För både arbetspendlare och fritidsresenärer innebär det ett snabbare, enklare och mer prisvärt resande genom att man:

  • Får en kortare restid
  • Slipper att byta tåg i Norrköping
  • Kan köpa TiM-biljett hela vägen, inklusive stadstrafiken i Linköping, istället för separata biljetter för SJ Katrineholm-Norrköping och Östgötatrafiken Norrköping-Linköping.

– SJ satsar på vårt läge. Katrineholm har varit en viktig knutpunkt i 150 år och vi kommer att ha ett fördelaktigt geografiskt läge även i framtiden. Det gläder mig att våra in- och utpendlande till jobb och utbildningar får en snabbare, behagligare och i vissa fall billigare resa, säger Göran Dahlström (S) kommunstyrelsens ordförande i Katrineholm.

För att fira förbättringarna kommer SJ och TiM att bjuda alla pigga morgonresenärer på de två första morgonavgångarna mot Linköping på glögg och pepparkakor måndag 10 december.

Kommunalrådet Göran Dahlström och Jan Kyrk från SJ kommer samtidigt att symboliskt knyta ihop två band för att symbolisera att direkttågen mellan städerna åter rullar efter ett år med byten i Norrköping.

Program 10 december:

  • 06:30 SJ Resebutik öppnar
  • 06:45 Servering av glögg och pepparkakor och nya tidtabellen
  • 06:58  Första Linköpingtåget avgår från spår 5
    07:45 Kommunalrådet Göran Dahlström och Jan Kyrk från SJ knyter banden
  • 07:58 Andra Linköpingtåget avgår från spår 5

För mera information, kontakta Jan Kyrk, regionansvarig SJ, tel 073-032 22 80 eller SJs Pressavdelning: 010-751 51 84

Varje dag reser 100 000 kunder med SJ och 5 000 medarbetare verkar för att tågresorna ska vara säkra, pålitliga, bekväma och enkla. SJ kör dagligen 800 avgångar och trafikerar 160 stationer mellan Köpenhamn och Narvik. Alla resor med SJs tåg i Sverige är märkta med Bra Miljöval. 2011 omsatte SJ 8 miljarder kronor.