Följ SJ

InterRailkort via nätet nyhet hos SJ

Pressmeddelande   •   Maj 03, 2013 09:05 CEST

Köp InterRailkortet direkt på nätet och få alla restips som du behöver inför sommarresan i Europa. Det erbjuder SJ online från idag, den 3 maj.

– Vi ser ett starkt ökat intresse för att ”tågluffa” i Europa. Allt ifrån ungdomar till seniorer ser resan som en del av semesterupplevelsen och gillar tågets möjlighet att  glida rakt in i Europas storstäder eller semesterorter, säger Malin Boshuis, chef för SJs utlandsförsäljning.

Efterfrågan på utlandsresor med tåg fortsätter att öka. ”InterRail” är ett av de ord som söks mest av resenärer på sajten sj.se. Prisvärda InterRailbiljetter, extra seniorrabatt i kombination med bra kronkurs, viljan att resa miljövänligt och nyfikenhet på Europa är några av anledningarna till att nära 18 000 InterRailkort såldes av SJ förra året. Svenskarna ligger på femte plats i Europa när det gäller att semesterresa med InterRailkort.

Nu förenklas resandet ytterligare. Den 3 maj lanserar SJ en ny InterRail-sajt där det för första gången blir möjligt att köpa sitt tågluffarkort online.

På SJs nya sajt bokas biljetten enkelt och, förutom prisinformation och fakta, finns även inspiration i form av tips om hur man tar tåget till attraktiva resmål i hela Europa.

SJ tipsar också om vad resenären bör tänka på före och under resan. Hotell och semesterförsäkring på Europaresan bokas enkelt via SJ Resebutik eller 0771-75 75 75.

– Vi tror mycket på InterRail. Idag är det billigt att turista i Europa, och det finns nog inget mer avkopplande än att rulla in med tåget mitt i den storstad eller by som man vill semestra i. Förutom de traditionella resmålen som Frankrike, Italien och Spanien så är det många som väljer storstäder som Prag, Budapest, Berlin, Warszawa och Zagreb, säger Malin Boshuis.

– Fortfarande är ungdomar under 26 i majoritet, men 37 procent är 26 och äldre. Vi ser alltfler seniorer eller barnfamiljer som väljer att tågluffa, men då handlar det oftare om lite kortare resor med tio resdagar på en två- eller treveckorsperiod, säger Malin Boshuis.

Interrail-kortet introducerades 1972 och sedan dess har miljoner européer utforskat Europa med tåg. I början av 1980-talet såldes nästan 100 000 InterRailkort i Sverige och utvecklingen de senaste åren tyder på att tågintresset är på stark frammarsch. De nya flexibla korten innebär att resenärerna själv väljer antal resdagar och länder i den kombination som passar bäst. SJs förväntningarna är stora på årets säsong.

Interrailkorten kan köpas på SJs nya sajt från 2 505 kronor (gäller för 5 resdagar inom 10 dagar). Som exempel kostar en månads valfritt resande 3 905 kronor för ungdomar (2kl) och 5 875 för vuxna över 26 (2kl). SJ erbjuder 50 procents rabatt på anslutningsresan inom Sverige. Förutom på den nya sajten kan även InterRailkorten köpas i SJ Resebutiker eller via 0771-75 75 75. 

Följande kort i både 1kl och 2 kl finns att välja på för vuxna, seniorer, ungdomar och barn:

·  5 valfria resdagar inom 10 dagar (Flexi)

·  10 valfria resdagar inom 22 dagar (Flexi)

·  15 dagar för valfritt resande

·  22 dagar för valfritt resande

·  1 månad för valfritt resande

För mera information, kontakta SJ Pressavdelning, 010-751 51 84.

Varje dag reser 100 000 kunder med SJ och 5 000 medarbetare verkar för att tågresorna ska vara säkra, pålitliga, bekväma och enkla. SJ kör dagligen 800 avgångar och trafikerar 160 stationer mellan Köpenhamn och Narvik. Alla resor med SJs tåg i Sverige är märkta med Bra Miljöval. 2012 omsatte SJ 8,5 miljarder kronor.