Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Hälften av julbiljetterna på SJs nattåg redan slutsålda

Förra veckan släppte SJ tågbiljetterna till jultrafiken. Biljetterna säljs i rekordhastighet.

- På de populäraste avgångarna, nattågen till Norrland, är redan 50 procent av tågen bokade och det är hög tid att beställa biljett om man vill vara säker på en plats. Inom någon vecka kommer sov- och liggplatserna till övre Norrland att vara slutsålda, säger Nina Hornewall, försäljningsdirektör på SJ.

Det kan tyckas att det är långt kvar till julen. Men om man vill vara säker på att kunna resa med tåg under julhelgen och hitta en billig biljett är det dags att boka. SJ släpper sina billigaste biljetter 90 dagar före avgång och biljetterna till årets populäraste reshelg, julen, började säljas i slutet av förra veckan.

- Vi kan konstatera att allt fler väljer att boka vårt nya system med mobilbiljetter, säger Nina Hornewall.

Traditionellt är det störst tryck på biljetterna från Stockholm till Jämtland och Norrland samt till Malmö. Redan kan SJ konstatera att bokningarna på dessa sträckor har tagit fart. Redan är hälften av biljetterna med nattågen till Jämtland och övre Norrland sålda den 22 december. För den som vill ha sov- eller liggvagnsbiljetter gäller det att bestämma sig de kommande veckorna. Sedan är risken stor att det är slutsålt. Traditionellt är den 22 och 23 december de stora resdagarna. Redan nu ser SJ även en kraftig bokning av resorna den 21 december till främst Norrland.

- Eftersom julafton i år ligger på en torsdag räknar vi ändå med ett litet mera spritt julresande, säger Nina Hornewall.

Efter julen brukar annandagen, den 26 december, vara den stora hemresedagen. Eftersom den 26 december är en lördag tror SJ på ett minskat tryck eftersom folk kan passa på att förlägga hemresan även till den lediga söndagen den 27.

- Vi sätter in så många vagnar vi kan under julhelgen, speciellt på högtrafiktiderna, men det brukar ändå inte räcka till. Vi har ju en begränsning av hur långa tågen får vara. Så vi rekommenderar julfirare som vill vara säkra på att kunna göra julresan med tåg att boka så tidigt som möjligt, säger Nina Hornewall.

För mera information, ring SJs Pressavdelning: tel 010-751 51 84

Varje dag reser 115000 människor med SJ, Sveriges största tågoperatör. 4000 anställda arbetar för att tågresorna skall vara säkra, pålitliga, bekväma och enkla. SJ trafikerar 250 stationer mellan Narvik och Berlin. SJs eltåg drivs till 100 procent av förnybar energi från vatten- och vindkraft. Resorna är märkta med Bra Miljöval - världens tuffaste miljömärkning. 2008 omsatte SJ 9 miljarder kronor.

Ämnen

Kategorier

Kontakter

SJs pressavdelning (enbart för journalister)

SJs pressavdelning (enbart för journalister)

Presskontakt 010-751 51 84
SJ Stockholmståg (pendeltågstrafiken)

SJ Stockholmståg (pendeltågstrafiken)

Presskontakt Vardagar (08.00-16.00): 08-30 98 21 Övrig tid: 010-751 51 84
Peter Kraméus

Peter Kraméus

Presskontakt Tf. presschef 010-751 51 84
Marcus Fleetwood

Marcus Fleetwood

Presskontakt Presskommunikatör 010-751 51 84
Martina Nord

Martina Nord

Presskontakt Presskommunikatör 010-751 51 84
Trafikverkets pressjour

Trafikverkets pressjour

Presskontakt 0771-31 15 00
Jernhusens huvudkontor växel

Jernhusens huvudkontor växel

Presskontakt 08-410 626 00

SJ för människor närmare varandra, varje dag

SJ är ett svenskt reseföretag som erbjuder hållbara tågresor i egen regi och i samarbete med andra. SJ är ett av Sveriges grönaste varumärken och en del av lösningen för att klimatmålen ska nås.
Koncernens 4 800 medarbetare i Sverige och Norge bidrar alla till ökat tågresande – framtidens sätt att resa.