Följ SJ

Gunnar Alexandersson till SJ

Pressmeddelande   •   Sep 01, 2016 09:00 CEST

Idag börjar ekonomie doktor Gunnar Alexandersson på SJ för att arbeta med reglerings- och internationella frågor. Han kommer att dela sin tid med en fortsatt tjänst som transportforskare på Handelshögskolan i Stockholm.

Gunnar ledde tidigare den statliga utredningen om järnvägens organisation. Han har mer än 20 års erfarenhet från transportområdet, både i Sverige och utomlands. Under en period var han senior rådgivare i den europeiska intresseorganisationen för tåg- och infrastrukturbolag, CER. Han har även varit vice vd för Branschföreningen Tågoperatörerna i Sverige.

Den nya tjänsten på SJ innebär att han får en central roll i att stärka både svensk järnväg och SJ i en marknad med ökad konkurrens.

– Det är få personer som har en sådan gedigen erfarenhet av regleringsfrågor både i Sverige och utomlands, säger Lena Herrmann, direktör för SJs strategi- och affärsutveckling. Förändringarna inom järnvägsområdet och hur EU-regleringen kan påverka den svenska tågbranschen innebär att vi behöver förstärka våra resurser. Med Gunnars erfarenhet har vi fått rätt man på rätt plats.

– När det gäller omregleringen av järnvägen har Sverige ett försprång, men det finns många utmaningar framöver. Omregleringen kan förväntas fortsätta och kommer även beröra andra länder, säger Gunnar Alexandersson. Den här utvecklingen har jag följt och engagerat mig i under många år. Järnvägen ligger mig varmt om hjärtat och jag ser fram emot att få arbeta vidare med dessa frågor i min roll hos SJ.

För mer information:

Gunnar Alexandersson, 08-736 95 57
SJs presstjänst: 010-751 51 84, press@sj.se

Varje dag reser 85 000 kunder med SJ AB och 4 200 medarbetare verkar för att tågresorna ska vara säkra, pålitliga, bekväma och enkla. SJ AB kör dagligen 440 avgångar och trafikerar 160 stationer mellan Köpenhamn och Narvik. Alla resor med SJs tåg i Sverige är märkta med Bra Miljöval. 2015 omsatte SJ 9 miljarder kronor.

För pressbilder, reportage och nyheter besök SJ Nyhetsrum på nyhetsrum.sj.se.