Gå direkt till innehåll
Fritt fram att chartra ett eget SJ-tåg

Pressmeddelande -

Fritt fram att chartra ett eget SJ-tåg

SJ utökar sin tågtrafik med SJ Charter. Det öppnar möjligheten för företag, organisationer eller privatpersoner att hyra sitt eget valfria SJ-tåg.

Chartra natttåg, utställningståg eller snabbtåg och skapa en egen konferens, vinprovning, modevisning, diskotek eller hyr tåget till en hockeylandskamp, partikongress, släktträff eller det egna bröllopet.

SJ Charter är den senaste produkten i SJs produktportfölj. Oberoende analyser beräknar att den växande marknaden för tågcharter kan fyrdubblas. Det skulle innebära en omsättning för SJ Charter på cirka 100 miljoner kronor.

– Det ska bli spännande att utveckla affären SJ Charter. Nu kan vi på ett tydligare sätt erbjuda våra kunder hela resan med ett charterupplägg på såväl korta som långa sträckor där vi även kan använda våra ordinarie tåg för både dag- och nattrafik för att skapa olika koncept, säger Jan Kyrk, ny chef för SJ Charter.

Planen är att SJ Charter tar hand om kundens hela resa, från första telefonsamtalet via tågresan till det avslutande uppföljningsmötet.

– Det ger en unik närhet till våra kunder. Jag ser tydliga samordningsfördelar mellan våra olika tågprodukter,allt ifrån mindre sällskap till stora grupper, utställningar eller konferenser, säger Jan Kyrk.

Genom skapandet av charter får SJ större resurser och möjlighet att erbjuda helhetslösningar.

– SJ har över 4 000 anställda som kan arbeta med detaljer och göra beställarens resa unik. Kunden kan åka när den vill och det är egentligen bara fantasin som kan sätta stopp för hur den vill resa, säger Jan Kyrk.

SJ Charter har tre olika erbjudanden:  

Egenproducerade tåg som körs i egen regi och/eller tillsammans med en arrangör till exempelvis idrottsevenemang och konserter.

Uppdragståg - när kunden hyr ett tåg, har egen tidtabell, valfria stopp och kunden bestämmer över innehållet ombord.

Utställningståg som vänder sig till kunder som vill nå ut på ett bredare och ovanligare sätt. Istället för att hyra en monter på en traditionell mässa byggs den upp i speciella utställningsvagnar.

– Sov-, restaurang-, utställnings- och seminarievagnar gör att utställningståget blir ett rullande minisamhälle. Totalt kan vi erbjuda 400 kvadratmeter monteryta. En stor fördel är att utställningståget alltid står centralt mitt i orten. Utställningen kommer verkligen direkt till kunden, istället för tvärtom, säger Jan Kyrk.

Bilden: Full fart i diskovagnen på SJs tåg till Madonnas konsert. Foto: SJ

För mera information, ring SJ Pressavdelning 010-751 51 84, eller Jan Kyrk, ansvarig SJ Charter 073-032 22 80

Ämnen

Kategorier


Varje dag reser 100 000 kunder med SJ och 5 000 medarbetare verkar för att tågresorna ska vara säkra, pålitliga, bekväma och enkla. SJ kör dagligen 800 avgångar och trafikerar 160 stationer mellan Köpenhamn och Narvik. Alla resor med SJs tåg i Sverige är märkta med Bra Miljöval. 2011 omsatte SJ 8 miljarder kronor.

Kontakter

SJs pressavdelning (enbart för journalister)

SJs pressavdelning (enbart för journalister)

Presskontakt 010-751 51 84
SJ Stockholmståg (pendeltågstrafiken)

SJ Stockholmståg (pendeltågstrafiken)

Presskontakt Vardagar (08.00-16.00): 08-30 98 21 Övrig tid: 010-751 51 84
Peter Kraméus

Peter Kraméus

Presskontakt Tf. presschef 010-751 51 84
Marcus Fleetwood

Marcus Fleetwood

Presskontakt Presskommunikatör 010-751 51 84
Martina Nord

Martina Nord

Presskontakt Presskommunikatör 010-751 51 84
Trafikverkets pressjour

Trafikverkets pressjour

Presskontakt 0771-31 15 00
Jernhusens huvudkontor växel

Jernhusens huvudkontor växel

Presskontakt 08-410 626 00

SJ för människor närmare varandra, varje dag

SJ är ett svenskt reseföretag som erbjuder hållbara tågresor i egen regi och i samarbete med andra. SJ är ett av Sveriges grönaste varumärken och en del av lösningen för att klimatmålen ska nås.
Koncernens 4 800 medarbetare i Sverige och Norge bidrar alla till ökat tågresande – framtidens sätt att resa.