Följ SJ

Flera banarbeten påverkar tågtrafiken i påsk

Pressmeddelande   •   Mar 26, 2015 09:20 CET

Under påsken genomför Trafikverket flera stora underhållsarbeten som påverkar tågtrafiken. Främst berörs resenärer på sträckorna Stockholm-Göteborg, Stockholm-Linköping, Stockholm-Malmö, Stockholm-Oslo och Göteborg-Karlstad.

Med start skärtorsdagen 2 april till och med påskdagen 5 april påverkas SJs trafik på flera sträckor av underhållsarbeten. Allra störst påverkan är det 3-5 april då det går färre tåg än normalt. De tåg som går under påsken omleds annan väg eller ersätts med buss på del av sträckan. Annandag påsk ska trafiken i stort sett gå som vanligt igen.

– Vi har känt till och planerat för Trafikverkets banarbeten och vårt fokus har varit att hitta bästa möjliga lösningarna för de som vill resa under påsk. En längre restid framför att byta till buss uppskattas av våra kunder och därför har vi försökt ge så många tåg som möjligt en alternativ resväg, säger Åsa Larsson, ansvarig för SJs externa kommunikation.

För att ta hand om resenärerna på bästa sätt är beredskapen och bemanningen utökad. Kundvärdar kommer att finnas på plats på Stockholm C, Cityterminalen i Stockholm, Södertälje Syd, Vårgårda, Göteborg C, Sundbyberg och Bålsta.

– Vi rekommenderar de som redan bokat biljett att ta en extra titt på biljetten där all aktuell resinformation står. De som planerar att resa men ännu inte bokat biljett kan gå in på vår hemsida för att få uppdaterad information om hur resan påverkas. Vi rekommenderar alla resenärer i påsk att vara ute i så god tid som möjligt på resdagen, säger Åsa Larsson.

Hur får kunderna information om påskens banarbeten?

SJs bokningsdialog har ända sedan säljstart varit uppdaterad med ett biljettutbud anpassat till Trafikverkets banarbeten. All information om hur trafiken påverkas finns på SJs hemsida. Information har också gått ut via pendlarföreningar, kundprogrammet SJ Prio, sms-utskick och sociala medier. Resenärer med bokad biljett har all aktuell information på sin biljett.

Så påverkas trafiken

Stockholm-Göteborg: Restiden förlängs med cirka 45 minuter upp till tre timmar. Majoriteten av snabbtågen får en alternativ rutt. Regionaltåg ersätts med buss mellan Vårgårda och Göteborg. InterCity-tågen och nattågen mot Jämtland och övre Norrland ställs in och snabbtågstrafiken är kraftigt reducerad.

Stockholm-Malmö/Köpenhamn: Restiden förlängs med cirka 45 minuter. Tågen ersätts med buss mellan Stockholm och Södertälje Syd. InterCity-tågen och nattågen ställs in och snabbtågstrafiken är reducerad. Färre tåg går till Köpenhamn.

Gävle-Stockholm-Linköping/Nyköping: Restiden förlängs med cirka 45-60 minuter. Tågen ersätts med buss mellan Stockholm/Flemingsberg och Södertälje Syd.

Stockholm-Karlstad-Oslo: Restiden förlängs med cirka 45 minuter. Vissa tåg får en alternativ rutt och vissa ersätts med buss mellan Stockholm C och Södertälje Syd. Färre tåg går till Oslo.

Göteborg-Karlstad: Restiden förlängs med cirka 15 minuter för vissa tåg som ersätts med buss på sträckan Grums-Karlstad.

Stockholm-Katrineholm-Hallsberg: Restiden förlängs med cirka 45 minuter. Tågen ersätts med buss mellan Stockholm/Flemingsberg och Södertälje Syd.

Stockholm-Eskilstuna-Arboga: Restiden förlängs med cirka 45 minuter. Tågen ersätts med buss mellan Stockholm/Flemingsberg och Södertälje Syd.

Stockholm-Västerås-Hallsberg: Under påskhelgen får vissa tåg ändrad tidtabell. Veckan efter påsk, från söndag kväll 5 april till och med söndag 12 april, är tågtrafiken mellan Bålsta och Stockholm avstängd och ersätts med buss. Restiden förlängs då med cirka 40 minuter.

Läs mer

Mer detaljerad trafikinformation finns på SJs hemsida sj.se/trafikinfo. Information om hur kommande banarbeten påverkar trafiken finns under fliken trafikändringar.

För en resenär är det enklaste sättet att söka information om sin resa att använda bokningsdialogen på startsidan på sj.se.

Presskontakt

För frågor om SJs trafik, kontakta SJs presstjänst: 010-751 51 84 eller press@sj.se

För frågor om påskens banarbeten, kontakta Trafikverkets presstjänst: 0771-31 15 00.

Varje dag reser 85 000 kunder med SJ AB och 5 000 medarbetare verkar för att tågresorna ska vara säkra, pålitliga, bekväma och enkla. SJ kör dagligen 1 450 avgångar, varav cirka 440 i egen regi och ytterligare cirka 1 030 avgångar i upphandlad trafik. SJ trafikerar 160 stationer mellan Köpenhamn och Narvik. Alla resor med SJs tåg i Sverige är märkta med Bra Miljöval. 2013 omsatte SJ 9 miljarder kronor.

För pressbilder, reportage och nyheter besök SJ Nyhetsrum på nyhetsrum.sj.se.