Följ SJ

Fler och snabbare tåg mellan Karlstad och Göteborg

Pressmeddelande   •   Dec 13, 2013 10:51 CET

Fler avgångar att välja på mellan Göteborg och Karlstad. Det är en glad nyhet för alla resenärer i och med tidtabellsskiftet den 15 december.

I samarbete med Västtrafik och Värmlandstrafik utökar SJ tågtrafiken med ett tidigt morgontåg från Göteborg och en sen kvällsavgång från Karlstad.

– Med den nya tidtabellen kan man resa från Göteborg, Trollhättan, Öxnered, Mellerud och Åmål och vara framme i Karlstad redan kl 07.34 vilket förbättrar arbetspendlingen, säger Jarl Samuelsson på Västtrafik.

Resenärerna får inte bara fler alternativ – resan går dessutom snabbare.  Med nya tåg och en förbättrad infrastruktur kortas restiden med cirka 20 minuter. De nya Regina-tågen som började köra förra året samt det nya dubbelspåret vid Trollhättan gör att resan endast tar cirka 2,5 timmar mellan Karlstad och Göteborg.

– Den nya trafiken ger förbättrat utbud och kortare restid vilket verkligen gynnar alla som har ett resbehov på den här sträckan, säger Ville Mark på Värmlandstrafik.

Den nya tidtabellen innebär att det kommer att gå totalt 16 tåg per dag från och med den 15 december.

– Vi tror på ett fortsatt ökat resande på sträckan Göteborg-Karlstad vilket gör att vi tillsammans med Västtrafik och Värmlandstrafik utökar antalet avgångar, säger Anders Larsson på SJ.

För mera information, kontakta SJ Pressavdelning, 010-751 51 84

Varje dag reser 100 000 kunder med SJ AB och 5 000 medarbetare verkar för att tågresorna ska vara säkra, pålitliga, bekväma och enkla. SJ kör dagligen 1 430 avgångar, varav cirka 400 i egen regi och ytterligare cirka 1 030  avgångar i upphandlad trafik. SJ trafikerar 160 stationer mellan Köpenhamn och Narvik. Alla resor med SJs tåg i Sverige är märkta med Bra Miljöval. 2012 omsatte SJ 8,5 miljarder kronor.

För pressbilder, reportage och nyheter, besök SJ Nyhetsrum på nyhetsrum.sj.se.