Följ SJ

Efter tio år som VD i SJ AB lämnar Jan Forsberg företaget vid halvårsskiftet 2012

Pressmeddelande   •   Sep 26, 2011 09:10 CEST

Jan Forsberg, vd SJ, kommer att lämna företaget till sommaren 2012 efter att bland annat ha slutfört arbetet med den organisationsförändring som nu genomförs.

– Utgångspunkterna för den nya organisationen är att kunna möta framtida behov och utmaningar med ökad effektivitet, sänkta kostnader och en förbättrad kvalitet oavsett väderlek, säger Jan Sundling, styrelseordförande i SJ AB.

Styrelsen har inlett rekryteringen av ny vd till SJ.

– Den nya organisationen ska vara fullt implementerad senast vid halvårsskiftet 2012 och det känns då naturligt att lämna över stafettpinnen till en efterträdare. Med anledning av att jag också går i pension första juli 2013, enligt mitt avtal, så känns det också bra att lämna över så att nya krafter får ta vid, säger Jan Forsberg, vd för SJ AB.

För ytterligare information kontakta SJs pressavdelning på tel 010-751 51 84

Varje dag reser 100 000 människor med SJ, Sveriges största tågoperatör. 5 400 anställda arbetar för att tågresorna ska vara säkra, pålitliga, bekväma och enkla. SJ kör varje dag 700 avgångar och trafikerar 170 stationer, varav 20 utomlands, mellan Narvik och Berlin. Alla resor med SJs tåg i Sverige är märkta med Bra Miljöval. 2010 omsatte SJ 9 miljarder kronor. SJ säljer även evenemangsbiljetter och upplevelser runt om i Sverige. SJ erbjuder dessutom hotell och tågtaxi.