Följ SJ

Trafikverket genomför flera banarbeten under Kristi himmelsfärdshelgen

Nyhet   •   Maj 14, 2012 12:02 CEST

Trafikverket genomför fyra olika banarbeten runtom i landet som påverkar SJs tågtrafik under Kristi himmelfärdshelgen.

På Mälarbanan stängs all trafik av mellan Barkarby och Kallhäll vilket medför att tågen ersätts med buss den 16–21 maj mellan Bålsta och Sundbyberg respektive Stockholm. Banarbetet pågår från klockan 22.00 onsdagen den 16 maj till klockan 04.30 måndag den 21 maj. Banarbetet påverkar alla tåg på sträckan. Restiden mellan Västerås och Stockholm förlängs med upp till 45 minuter.  På Stockholm C kommer bussarna till och går från Klarabergsviadukten, utanför utgången vid rulltrapporna till övre hallen. Eftersom även pendeltågen ställs in finns det stor risk för att det blir trångt.  

Regionaltågen på sträckan Göteborg–Hallsberg–Örebro–Stockholm kör via Arboga–Eskilstuna–Stockholm istället för ordinarie sträcka. Restiden förlängs med upp till 30 minuter. Se separata tidtabeller för hur tågen går under helgen.

Trafikverket bygger också om Ostkustbanan under Kristi himmelfärdshelgen. Det innebär att tågtrafiken på sträckan Gävle–Sundsvall stängs av och ersätts med bussar. Torsdag den 17 maj kl. 08.15 – söndag den 20 maj kl. 23.00 är banan stängd för tågtrafik. Avstängningen genomförs för att bygga mötesstationer mellan Gävle och Sundsvall.

På Kust-till-kust-banan mellan Alvesta och Hovmantorp byggs mötes- och dubbelspår. Det innebär att tågtrafiken på sträckan Alvesta–Kalmar stängs av från torsdag den 17 maj kl. 06.00 – måndag den 21 maj kl. 04.00 och att tågen ersätts av bussar. 

Fredagen den 18 maj påverkas ett SJ-tåg av banarbeten i Stehag, mellan Lund och Hässleholm. Tåget går annan väg än i normala fall och får en annan avgångstid från Malmö respektive Lund. Samma banarbete genomförs under ytterligare tre fredagar i maj och juni. 

SJ rekommenderar alla resenärer att vara ute i god tid. SJ-personal kommer att finnas ute på stationerna för att hjälpa resenärer till rätta. För uppdaterad information följ Din Resa i SJs kostnadsfria mobilapp.

För ytterligare information, se www.trafikverket.se

För information om SJs tågtider och separata tidtabeller för Kristi himmelsfärdshelgen se www.sj.se/trafikinformation