Följ SJ

Tåg ersätts med buss när Trafikverket bygger om norr om Stockholm under Kristi himmelsfärd

Nyhet   •   Maj 03, 2013 15:00 CEST

Under Kristi himmelsfärdshelgen stänger Trafikverket av tågtrafiken mellan Bålsta och Stockholm för spårutbyggnad mellan Barkarby och Kallhäll. Det innebär att järnvägen är avstängd från och med klockan 22.25 onsdagen den 8 maj till och med måndagen den 13 maj klockan 04.30. Under avstängningen bussersätter SJ tågtrafiken med buss mellan Bålsta – Stockholm och Bålsta – Sundbyberg.

För den som reser mellan Örebro/Västerås – Stockholm innebär det att tågen går till Bålsta, där de vänder. Resenärerna får sedan åka vidare med buss mot Sundbyberg respektive Stockholm. I Stockholm ankommer och avgår bussarna från Cityterminalen och i Sundbyberg går de till Sundbybergs station. Restiden blir ca 45 minuter längre än normalt. Även tågtrafiken Göteborg - Hallsberg- Örebro-Arboga-Västerås - Stockholm berörs.

– Vi förstår att det blir besvärligt för våra resenärer, när de inte kan åka som vanligt, men vi gör allt för att resan ska gå så smidigt som möjligt. Vi kommer att ha extra personal ute på stationerna för att hjälpa våra resenärer till rätta och vi informerar brett om vad som händer i trafiken, säger Thelma Henrysson på SJ Pressavdelning.

SJ kommer även att göra utrop i tågen för att informera alla resenärer så att de kan planera sin resa. Alla som prenumererar på SJs kostnadsfria sms-tjänst med trafikinformation får kontinuerlig information.

All aktuell trafikinformation finns även på www.sj.se, som uppdateras kontinuerligt.

För frågor om SJs trafik med separata tidtabeller under banarbetet, www.sj.se/trafikinformation  

För övriga frågor om banarbetet,  www.trafikverket.se

För mera information, kontakta SJ Pressavdelning, 010-751 51 84.