Följ SJ

SJ erbjuder fler nattåg till Jämtland

Nyhet   •   Okt 07, 2016 08:00 CEST

Under den kommande vintersäsongen ökar SJ tågturerna till och från Jämtland. Under 2017 kommer SJ att köra nattåg 115 nätter, jämfört med planerade 100, på sträckan Stockholm-Östersund-Duved.

SJ genomför regelbundet kundundersökningar och frågar resenärer som åker med både natt- och dagtågen. Sammantaget visar dessa uppföljningar att kundnöjdheten ligger något över genomsnittet för andra tåglinjer.

– Vi har förbättrat vårt bokningssystem vilket bland annat har visat sig med en ökning i nattågstrafiken totalt sett i landet, och vi tror att det finns ökad potential även till Jämtland, säger Caroline Åstrand, chef för SJs produktdivision.

Under sommaren har det varit ett stort intresse för SJs tåg till Jämtland. Satsningen på fler platser på nattågen samt restaurangvagn med ett brett sortiment av mat och dryck gav resultat. Även dagtågen hade en bra utveckling.

– Samarbetet med Jämtland-Härjedalsregionen fungerar bra. Ett resultat av samarbetet är att vi nu kör fler nattåg till Jämtland med början under vintersäsongen. Vi känner ett stort stöd från regionen, säger Caroline Åstrand

SJ kör två dagliga dagtåg, ett snabbtåg och ett InterCitytåg, året runt till och från Jämtland och nattåg under de delar av året då efterfrågan på resor är störst.

För mer information:
SJ press: 010 – 751 51 84, press@sj.se