Följ SJ

Gävlestudenter testar framtida SJ-tjänster

Nyhet   •   Dec 14, 2017 15:05 CET

SJ Labs-tågen är ett återkommande inslag där studenter får testa ny teknik och nya tjänster som SJ undersöker.

På fredag ska studenter från högskolan i Gävle testa nya digitala funktioner och tjänster ombord ett tåg mellan Gävle och Stockholm. SJ är ett ett av Sveriges mest digitala bolag och att ta hjälp av studenter är en viktig del i det utvecklingsarbetet.

På den här resan kommer studenterna bland annat få testa den nya funktionen Anslutningsguiden som finns i SJ Labs-appen, VR-besöka nya X 2000, testa ett nytt flöde för ombokning av biljett, tycka till om ett nytt bistrokoncept för en mer social resa och provsmaka en ny rätt från Kalf & Hansen.

– Gävleborg är en viktig region för SJ och där utgör studenterna en väldigt intressant målgrupp som morgondagens resenärer. Det ger oss möjligheten att få in kvalitativa åsikter om hur de tänker och resonerar, säger Gabriella Gullbrandson på SJ Affärsutveckling.

Med SJ Labs-appen tar SJ ut svängarna och testar nya idéer, får direkt feedback från resenärerna och finslipar funktionerna utan krav på att allt ska vara perfekt från början. De funktioner som kunderna uppskattar och SJ bedömer har en kommersiell bärkraftighet kan sedan utvecklas ”på riktigt” och erbjudas alla kunder i SJs officiella app eller på SJ.se.

Exempel på andra tester i SJ Labs-appen är ”Hitta på stationen”, ”Var ska jag stå på plattformen” och ”Hitta obokad plats”. SJs världsberömda chippbiljett är också ett test som utgår från SJ Labs.


Kontaktperson: Gabriella Gullbrandson 010-7515307

SJ Labs-tåget (tåg 575) avgår från Gävle fredag 15/12 kl 14.17