Följ SJ

Björn Rosell ny CIO på SJ

Nyhet   •   Jan 05, 2012 13:30 CET

Björn Rosell har utsetts till ny CIO, chief information officer och ansvarig för SJs IT-och kommunikationssystem. Han tillträder sin tjänst under våren och kommer närmast från en motsvarande tjänst på godstågoperatören Green Cargo.

Björn Rosell har arbetat med logistik och IT under hela sitt yrkesverksamma liv i olika branscher och företag - både på kund- och leverantörssidan. Bland annat SAAB Aircraft, IKEA, DHL Express och SAP. Närmast kommer Björn från Green Cargo där han arbetat som CIO sedan 2007.

IT är en nyckelfunktion för att SJ ska fungera bra och utvecklas. IT-stödet är avgörande för ett väl fungerande biljettförsäljningssytem och för att SJs resenärer ska nås med rätt trafikinformation.

- Med en gemensam historik är våra  grundläggande utmaningar i viss mån desamma, jag ser fram emot att få arbeta vidare inom den framtidsbransch som järnvägen utgör, säger Björn.

Inom Green Cargo har Björn fokuserat på att modernisera IT-miljön på ett fåtal nya systemplattformar för att verksamheten ska kunna agera snabbt och effektivt på en allt mer konkurrensutsatt marknad.

Snabbfakta Björn Rosell

  • Ålder: 49 år
  • Familj: hustrun Christina och deras två tonårsdöttrar Sarah och Sofia
  • Bor: på Dalarö
  • Utbildning: Civilingenjör inom Logistik med Ekonomi i botten, MBA
  • Fritid: Frivillig Räddningsskeppare inom Svenska Sjöräddningssällskapet, döttrarnas idrottande inom segling och ridning.

Bilden: Björn Rosell, 49, från Green Cargo har utsetts till ny chef för SJs IT- och kommunikationssystem.

För mer information, kontakta SJ Pressavdelning, 010-751 51 84.