Gå direkt till innehåll
Tågresan ser ut att bli årets julklapp

Pressmeddelande -

Tågresan ser ut att bli årets julklapp

Svenskarna fortsätter att satsa på hållbara gåvor och årets julklapp ser inte oväntat ut att bli en tågresa. Spelbolaget Betssons lista över kandidater till årets julklapp toppas av den mest klimatsmarta resan man kan göra.

- Det är så roligt att allt fler upptäcker att det är enkelt och bekvämt att resa klimatsmart med tåget och SJ. Att ge bort en tågresa i julklapp till någon man gillar blir ju dubbelt bra, både gåvan och klimatvinsten på ett bräde, säger SJs presschef Tobbe Lundell.

Redan nu går det utmärkt att boka vårens och försommarens resor med SJ, på sj.se eller i SJs app. Undantaget är en del storhelger och andra tillfällen där mer omfattande banarbeten ännu inte är färdigplanerade. De biljetterna kommer att släppas löpande. På sj.se finns också gott om reseinspiration med tågresmål både i och utanför Sverige.

- Den som har förstått att en enda flygresa mellan Stockholm och Göteborg orsakar lika mycket utsläpp av koldioxid som 40 000 tågresor på samma sträcka kommer definitivt att uppskatta en tågresa under granen. Nu hoppas vi att denna tågoddsare går in och att ännu fler svenskar upptäcker det mest behagliga och klimatsmarta av färdmedel, säger Tobbe Lundell.

Årets Julklapp presenteras av HUI Research på onsdag den 20 november. 

Betssons lista över favorittippade kandidater finns här.

Ämnen


SJ är ett svenskt reseföretag som erbjuder hållbara tågresor i egen regi och i samarbete med andra. Koncernen omsätter cirka 7,9 miljarder SEK och har 4 600 medarbetare. Som marknadsledande tågoperatör knyter SJ ihop Sverige, liksom Skandinaviens huvudstäder. Varje dag väljer 140 000 personer att resa med någon av SJs 1 200 avgångar från 284 stationer. 

Presskontakt

SJ Kundservice

SJ Kundservice

Presskontakt www.sj.se/kontakt
SJs pressavdelning (enbart för journalister)

SJs pressavdelning (enbart för journalister)

Presskontakt 010-751 51 84
Tobbe Lundell

Tobbe Lundell

Presskontakt Presschef 010-751 51 84
Martina Nord

Martina Nord

Presskontakt Presskommunikatör 010-751 51 84
Jonas Olsson

Jonas Olsson

Presskontakt Presskommunikatör 010-751 51 84
Trafikverkets pressjour

Trafikverkets pressjour

Presskontakt 0771-31 15 00
Jernhusens huvudkontor växel

Jernhusens huvudkontor växel

Presskontakt 08-410 626 00

SJ för människor närmare varandra, varje dag

SJ är ett svenskt reseföretag som erbjuder hållbara tågresor i egen regi och i samarbete med andra. SJ är ett av Sveriges grönaste varumärken och en del av lösningen för att klimatmålen ska nås.
Koncernens 5400 medarbetare i Sverige och Norge bidrar alla till ökat tågresande – framtidens sätt att resa.