Gå direkt till innehåll
SJs tåg går direkt till Hockey-VM

Pressmeddelande -

SJs tåg går direkt till Hockey-VM

Mellan den 4:e och 20:e maj pågår Hockey-VM i Danmark. Det tar SJ fasta på och inför ett extra stopp för hockey-fans vid Örestad. Från Örestad är det endast en kort promenad på 750 meter till Royal Arena där VM-matcherna avgörs.

För första gången någonsin är det Danmark som står värd vid Hockey-VM. Matcherna kommer att spelas på nybyggda Royal Arena i Köpenhamn och arenan Jyske Bank Boxen i Herning. Under Hockey-VM har SJ därför lagt till ett uppehåll i Örestad som ligger en kort bit från Royal Arena.
– Många har upptäckt fördelarna med att resa med tåg till Köpenhamn och Hockey-VM är inget undantag. Därför känns det extra bra att vi kan tillmötesgå våra resenärer ytterligare genom att införa ett extra stopp ett stenkast ifrån händelsernas centrum. Perfekt för alla hockeyintresserade, säger Petter Essén, affärschef på SJ.

Regerande mästarna Tre Kronor inleder turneringen 4 maj mot Vitryssland. För att boka en tågbiljett till Hockey-VM räcker det att skriva in ”hockey” i bokningsmenyn.
– Vi vill att det ska vara enkelt att köpa biljett till ett av årets största sportevenemang, därför krånglar vi inte till det i onödan. Våra direkttåg till Köpenhamn är dock ingen nyhet. Vi kör till Köpenhamn året om och under våren har resmålet ökat i popularitet med 33 procent jämfört med förra året, fortsätter Petter Essén.

Ämnen


SJ är ett svenskt reseföretag som erbjuder hållbara tågresor i egen regi och i samarbete med andra. Koncernen omsätter cirka 7,8 miljarder SEK och har 4 500 medarbetare. Som marknadsledande tågoperatör knyter SJ ihop Sverige, liksom Skandinaviens huvudstäder. Varje dag väljer 130 000 personer att resa med någon av SJs 1200 avgångar från 284 stationer.

Presskontakt

SJ Kundservice

SJ Kundservice

Presskontakt www.sj.se/kontakt
SJs pressavdelning (enbart för journalister)

SJs pressavdelning (enbart för journalister)

Presskontakt 010-751 51 84
Tobbe Lundell

Tobbe Lundell

Presskontakt Presschef 010-751 51 84
Anton Almqvist-Källén

Anton Almqvist-Källén

Presskontakt Presskommunikatör 010-751 51 84
Mikael Grinbaum

Mikael Grinbaum

Presskontakt Presskommunikatör 010-751 51 84
Jernhusens huvudkontor växel

Jernhusens huvudkontor växel

Presskontakt 08-410 626 00
Trafikverkets presstjänst

Trafikverkets presstjänst

Presskontakt 0771-31 15 00

Relaterat material

SJ för människor närmare varandra, varje dag

SJ är ett svenskt reseföretag som erbjuder hållbara tågresor i egen regi och i samarbete med andra. SJ är ett av Sveriges grönaste varumärken och en del av lösningen för att klimatmålen ska nås.
Koncernens 5400 medarbetare i Sverige och Norge bidrar alla till ökat tågresande – framtidens sätt att resa.