Gå direkt till innehåll
Nytt tågluffarkort från SJ för resor i Sverige

Pressmeddelande -

Nytt tågluffarkort från SJ för resor i Sverige

Resandet med SJ har ökat stadigt de senaste åren och enligt de undersökningar SJ låtit Sifo utföra väljer allt fler att semestra i Sverige. Med SJ Tågluffarkort Sverige blir hela landet, från Kiruna i norr till Malmö i söder, mer tillgängligt för unga och studenter. Upplevelser och nya erfarenheter kan starta på närmaste SJ-tåg och fortsätta på någon av de 281 stationer som tågluffarkortet gäller på.

Det nya kortet ger rätt att resa på SJs alla dag- och nattåg i Sverige, i 2 kl på dagtåg samt i 2 kl sitt- och liggvagn på nattågen.

Mellan den 17 juni och 7 augusti kan resenären använda kortet under två veckor i följd. Det går att välja mellan ett kort som ger helt fria resor och ett kort som ger rätt att boka resor till halva priset.

Tågluffarkortet kan köpas av ungdomar upp till 26 år och studenter med giltig studentlegitimation. Första försäljningsdag är 17 juni, samma dag som kortet börjar att gälla.

Det är tolv år sedan SJ hade ett eget tågluffarkort. Syftet med årets tågluffarkort är också att undersöka efterfrågan och samla erfarenheter för att till nästa säsong eventuellt lansera flera och mer omfattande tågluffarkort för resor i Sverige.

-Med den digitala utvecklingen är det enklare att ta fram skräddarsydda produkter och erbjudanden som är utformade direkt utifrån våra kunders önskemål. Jag tror att vi kommer att se mer av det från SJ, säger Mats Almgren, kommunikations- och försäljningsdirektör på SJ.

Idén till ett tågluffarkort för ungdomar och studenter kommer delvis från de workshops SJ regelbundet genomför med studenter under namnet Student Advisory Boards. I dessa möten testar SJ olika idéer och får i sin tur kunskap om studenternas förutsättningar och förväntningar på tågresande.

-Genom vår relation med studenter har vi fått många värdefulla inspel på vår verksamhet och kommande satsningar. Det är ett utbyte som vi kommer att fortsätta med, säger Paulinne Arpi, försäljningsansvarig Student och ungdom på SJ.

Tågluffarkortet ger även innehavaren rätt till 20 procent rabatt i SJs bistro, gäller ej alkoholhaltiga drycker.

Fakta

SJ Tågluffarkort Sverige 100 %

Innehavaren kan resa fritt på SJs tåg i Sverige under två veckor i följd mellan 3 juni och 7augusti. Resor som kräver sitt- eller liggvagnsbiljett måste bokas i förväg, men ingen extra kostnad tillkommer.

Pris 1 795 kr.

SJ Tågluffarkort Sverige 50 %

Innehavaren har rätt att boka tågbiljetter till SJs tåg i Sverige för halva priset. Kortet ger rätt till halva det pris som presenteras i SJs normala köpflöde och kan ej användas för köp via lågpriskalendern eller av sista-minuten biljetter.

Pris 495 kr.

Korten är digitala och personliga. De köps på sj.se eller hos resebyråer. SJ godkänner studentlegitimationer från Mecenat, studentkortet och ISIC.

Mer information

Mats Almgren, kommunikations- och försäljningsdirektör på SJ.

Mats.almgren@sj.se

073 381 90 50

press@sj.se

010-751 51 84

Ämnen


SJ är ett svenskt reseföretag som erbjuder hållbara tågresor i egen regi och i samarbete med andra. Koncernen omsätter cirka 7,9 miljarder SEK och har 4 600 medarbetare. Som marknadsledande tågoperatör knyter SJ ihop Sverige, liksom Skandinaviens huvudstäder. Varje dag väljer 140 000 personer att resa med någon av SJs 1 200 avgångar från 284 stationer. 

Presskontakt

SJ Kundservice

SJ Kundservice

Presskontakt www.sj.se/kontakt
SJs pressavdelning (enbart för journalister)

SJs pressavdelning (enbart för journalister)

Presskontakt 010-751 51 84
Tobbe Lundell

Tobbe Lundell

Presskontakt Presschef 010-751 51 84
Martina Nord

Martina Nord

Presskontakt Presskommunikatör 010-751 51 84
Jonas Olsson

Jonas Olsson

Presskontakt Presskommunikatör 010-751 51 84
Trafikverkets pressjour

Trafikverkets pressjour

Presskontakt 0771-31 15 00
Jernhusens huvudkontor växel

Jernhusens huvudkontor växel

Presskontakt 08-410 626 00

Relaterat innehåll

SJ för människor närmare varandra, varje dag

SJ är ett svenskt reseföretag som erbjuder hållbara tågresor i egen regi och i samarbete med andra. SJ är ett av Sveriges grönaste varumärken och en del av lösningen för att klimatmålen ska nås.
Koncernens 4 800 medarbetare i Sverige och Norge bidrar alla till ökat tågresande – framtidens sätt att resa.