Följ SJ

Nyheter

SJ uppmärksammas för lyckad varumärkesresa

SJ uppmärksammas för lyckad varumärkesresa

Nyheter   •   Apr 16, 2021 11:02 CEST

Marknadsföreningen Stockholm meddelade i dag att SJ är en av fyra finalister i årets utmärkelse Årets Varumärkesresa. Det är ett tydligt resultat av ett medvetet varumärkesarbete som gjorts under de senaste två åren.

Planerat biljettsläpp för sommaren skjuts upp

Planerat biljettsläpp för sommaren skjuts upp

Nyheter   •   Apr 14, 2021 07:30 CEST

Under coronapandemin har SJ släppt biljetter med kortare intervaller än vanligt, för att ha möjlighet att på bästa sätt anpassa utbudet till rådande restriktioner och att kunna erbjuda trygga resor. Nu skjuts släppet av sommarbiljetter upp.

Mats Almgren lämnar sitt uppdrag som Kommunikations- och försäljningsdirektör i SJ

Nyheter   •   Okt 27, 2020 09:59 CET

​I början av januari 2021 lämnar SJs Kommunikations- och försäljningsdirektör Mats Almgren SJ, efter närmare två år i rollen.

Nationell infrastrukturplan: Sätt resenären i fokus och prioritera klimatmålen

Nationell infrastrukturplan: Sätt resenären i fokus och prioritera klimatmålen

Nyheter   •   Okt 23, 2020 10:51 CEST

SJ identifierar nya stambanor som en kritisk komponent för att tillföra nödvändig kapacitet i södra Sverige. Projektet bör genomföras i ett från Trafikverket fristående bolag enligt samma modell och upplägg som Öresundsbron. SJ efterlyser en plan för uppgradering till 250 km/h på lämpliga sträckor. Först ut i en sådan plan bör Västkustbanan ligga, tätt följd av Botniabanan tills 2025.

Utredningsförslag kan tvinga SJ till namnbyte (SOU 2020:25)

Utredningsförslag kan tvinga SJ till namnbyte (SOU 2020:25)

Nyheter   •   Okt 22, 2020 13:47 CEST

SJ ser positivt på förslagen kopplade till att skapa en digital infrastruktur som binder ihop olika aktörers befintliga system, men övriga förslag kan ifrågasättas på goda grunder. Förslaget om att avskilja SJ försäljningskanaler slår sönder SJs fundamentala verksamhetsprocesser, straffar innovation och utveckling, vilket innebär att SJ tvingas byta namn och investera i ett nytt varumärke.

Johan Näsman ny CIO hos SJ

Johan Näsman ny CIO hos SJ

Nyheter   •   Maj 26, 2020 10:25 CEST

​SJ har rekryterat Johan Näsman som ny CIO. Han får ansvar för att leda arbetet med att säkerställa att it-leveranserna stödjer hela SJ-koncernens behov av affärsdriven och samordnad utveckling av it-tjänster på kort och lång sikt.

SJ lättar på ombokningsregler efter myndigheternas råd kring inrikes resande

Nyheter   •   Mar 19, 2020 18:36 CET

Med anledning av Folkhälsomyndighetens nya rekommendationer om att överväga icke nödvändiga inrikes resor har SJ beslutat att göra ett tillfälligt undantag från gällande av- och ombokningsregler för Ej ombokningsbara biljetter.

Crister Fritzson avgår som ordförande i CER

Nyheter   •   Jan 21, 2020 16:06 CET

Crister Fritzson lämnar ordförandeposten för järnvägsföretagens europeiska samarbetsorganisation CER (Community of European Railways and Infrastructure Companies).

Enklare för SJs resenärer att bevaka sin pendlaravgång

Enklare för SJs resenärer att bevaka sin pendlaravgång

Nyheter   •   Okt 16, 2019 09:18 CEST

Nu har SJ släppt en ny funktion i appen som förenklar vardagen för alla som pendlar med SJs tåg. En helt ny resvy för pendlare har utvecklats som resenärerna kommer åt via sin pendlarbiljett. Där finns nu all information om valda avgångar samlat på ett ställe.