Följ SJ

SJ lanserar ny rösttjänst för Google Assistent

Pressmeddelande   •   Aug 15, 2018 08:00 CEST

Nu kan SJs resenärer ställa frågor till en ny rösttjänst genom Google Assistent och få snabb information om sina resor. SJs pilottjänst är tänkt att vara en hjälp i pendlarens vardag, som snabbt och enkelt ger trafikinformation för tågen. Det går också bra att bara småprata med SJ och ställa frågor för att lära sig nya saker om tåg.

SJ Röststyrning lanseras i samband med svenska Google Assistents lansering, som nu gradvis börjar att rulla ut och bli tillgänglig för Android och iOS-enheter i Sverige. SJs rösttjänst är nu i början ett första test på vad vi i framtiden kan erbjuda för tjänster via röststyrning med artificiell intelligens. Tjänsten aktiveras enkelt i Google-assistenten genom att användaren säger ”prata med SJ”.

– Vi vill vara där kunden är och tror att röststyrning är framtidens kanal för dialog med våra kunder och i framtiden också en kanal för att köpa sina resor. Det känns jättekul att SJ är med när Google Assistent lanseras på svenska, säger Ida Svensson, Ansvarig för digital innovation på SJs avdelning för kanalutveckling.

– Syftet med Google-assistenten är att underlätta för konsumenter i vardagen genom att hjälpa dem att få saker och ting gjorda. En viktig del av människors vardag handlar just om att ta sig från en plats till en annan och där ser vi att SJs integration, som idag finns tillgänglig genom Google Assistent, förhoppningsvis kan bidra med värdefull information för tågresenärer runt om i landet, säger Magnus Friberg, partneransvarig för Google Assistent på Google i Sverige.

De funktioner som finns med i pilotversionen från SJ är:

  • Ställa frågor om trafikläget, för en station eller ett tåg och få svar om spår och avgångstider.
  • Resenären kan ställa in favoritsträcka som SJ kommer ihåg så att det blir ännu enklare att fråga om trafikinfo.  
  • Småprata och lära sig nya saker om tåget.

– Vi experimenterar hela tiden med nya tekniska lösningar med syfte att förbättra kundupplevelsen och hoppas nu att många kunder vill vara med och testa SJs nya rösttjänst, så vi kan lära oss mer och bli ännu bättre. Vårt mål är att göra det ännu enklare för våra resenärer – före, under och efter resan, säger Ida Svensson, Ansvarig för digital innovation på SJs avdelning för kanalutveckling som utvecklat funktionen i samarbete med SJ Labs.

SJs röstassistent är framtagen genom Googles utvecklarplattform Actions on Google. Med start idag börjar Google Assistent att rulla ut på Androidtelefoner med 5.0 Lollipop+, och inom kommande veckor finns Google Assistent-appen tillgänglig för nedladdning i App Store för iOS-enheter 10+.

Google Assistenten aktiveras med ett knapptryck eller genom att säga: ”Ok Google” eller hålla inne hemknappen på Android, och genom att ladda ned Google Assistents app på iOS. Därefter aktiveras SJs röst genom att säga: ”prata med SJ”.

För mer information om Google-assistenten: https://assistant.google.com/intl/sv_se/

För vidare information

Ida Svensson, ansvarig för digital innovation på SJs avdelning för kanalutveckling, 010-751 50 36, Ida.Svensson@sj.se

SJs Presstjänst, 010-751 51 84, press@sj.se

SJ är ett svenskt reseföretag som erbjuder hållbara tågresor i egen regi och i samarbete med andra. Koncernen omsätter cirka 7,8 miljarder SEK och har 4 500 medarbetare. Som marknadsledande tågoperatör knyter SJ ihop Sverige, liksom Skandinaviens huvudstäder. Varje dag väljer 130 000 personer att resa med någon av SJs 1200 avgångar från 284 stationer.