Gå direkt till innehåll
Världens snabbaste surf på tågen mellan Karlstad och Göteborg

Pressmeddelande -

Världens snabbaste surf på tågen mellan Karlstad och Göteborg

Världens snabbaste Internet för tåg installeras nu ombord på regionaltågen mellan Göteborg och Karlstad. De nya surfmöjligheterna ska locka ännu fler resenärer att välja tåget på sträckan.

– Med världens snabbaste mobila system för Internet kan resenärerna utnyttja tiden ombord effektivare. Vi hoppas att fler ställer bilen och väljer det betydligt miljövänligare tåget, säger Anders Larsson, affärschef på SJ.

Tågen har från och med nu snabbast möjliga surf genom att kapaciteten från flera olika mobiloperatörer aggregerats samtidigt. Tekniken är redan nu anpassad för att klara nästa generation av mobil utveckling (pre-5G, multi-stream transmission MIMO). Totalt har fyra tåg utrustats för att ge resenärerna bättre uppkoppling.
– Den tekniska uppgraderingen innebär att tågen nu får tillgång till snabbast möjliga surf, givet förutsättningarna på sträckan, säger Anders Larsson.

SJs kundundersökningar visar att tillgång till Internet värderas mycket högt bland resenärerna. Efter komfort och lugn och ro under resan, rankas tillgång till snabbt och tillförlitligt Internet som viktigast.

Sedan förra året har antalet resenärer på sträckan mellan Göteborg och Karlstad utvecklats mycket positivt, inte minst bland affärsresenärer. Hittills i år har antalet resenärer ökat med fem procent på sträckan.

SJ genomför satsning på snabbare Internet i samarbete med Västtrafik och Värmlandstrafik.
– Vi har haft gratis internet i många år ombord på våra övriga tåglinjer och det har varit väldigt uppskattat. Nu får vi ytterligare en förbättring för våra resenärer, säger Per Sidetun, tågtrafikchef på Värmlandstrafik.
– Snabb surf ombord är en väldigt bra tjänst, inte minst för pendlare och affärsresenärer. Med en bra uppkoppling kan man utnyttja restiden till att arbeta effektivare ombord, säger Jarl Samuelsson, tågansvarig på Västtrafik.


För ytterligare information och pressbilder:
SJs presstjänst: 010-751 51 84, press@sj.se 

Ämnen

Kategorier


Varje dag reser 85 000 kunder med SJ AB och 5 000 medarbetare verkar för att tågresorna ska vara säkra, pålitliga, bekväma och enkla. SJ kör dagligen 1 450 avgångar, varav cirka 440 i egen regi och ytterligare cirka 1 030 avgångar i upphandlad trafik. SJ trafikerar 160 stationer mellan Köpenhamn och Narvik. Alla resor med SJs tåg i Sverige är märkta med Bra Miljöval. 2013 omsatte SJ 9 miljarder kronor.

För pressbilder, reportage och nyheter besök SJ Nyhetsrum på nyhetsrum.sj.se.

Kontakter

SJs pressavdelning (enbart för journalister)

SJs pressavdelning (enbart för journalister)

Presskontakt 010-751 51 84
SJ Stockholmståg (pendeltågstrafiken)

SJ Stockholmståg (pendeltågstrafiken)

Presskontakt Vardagar (08.00-16.00): 08-30 98 21 Övrig tid: 010-751 51 84
Peter Kraméus

Peter Kraméus

Presskontakt Tf. presschef 010-751 51 84
Marcus Fleetwood

Marcus Fleetwood

Presskontakt Presskommunikatör 010-751 51 84
Martina Nord

Martina Nord

Presskontakt Presskommunikatör 010-751 51 84
Trafikverkets pressjour

Trafikverkets pressjour

Presskontakt 0771-31 15 00
Jernhusens huvudkontor växel

Jernhusens huvudkontor växel

Presskontakt 08-410 626 00

SJ för människor närmare varandra, varje dag

SJ är ett svenskt reseföretag som erbjuder hållbara tågresor i egen regi och i samarbete med andra. SJ är ett av Sveriges grönaste varumärken och en del av lösningen för att klimatmålen ska nås.
Koncernens 4 800 medarbetare i Sverige och Norge bidrar alla till ökat tågresande – framtidens sätt att resa.