Följ SJ

Stor efterfrågan på SJs tågcharterpaket i sommar

Pressmeddelande   •   Aug 07, 2009 08:52 CEST

Tågcharter på hemmaplan har blivit en svensk resefavorit i sommar. SJs paket med tågresa och hotell har hittills ökat med 53 procent jämfört med förra sommaren.

- Vi upplever ett kraftigt sug efter att paketera tågresan. De flesta väljer inte bara hotell utan bokar även in en upplevelse i paketet, säger Elisabeth Lindgren, kommunikationsdirektör på SJ.

Nio av tio svenskar har valt att semestra i Sverige i sommar. SJ ser en kraftig ökning av "charterpaket" med tåg. Stockholm, Göteborg samt övre Norrland är populärast bland tågresepaketen. Hittills i år har SJ sålt charterpaket för drygt 6 miljoner kronor. De sju största svenska hotellkedjorna samarbetar med SJ.

- Efterfrågan är stor på paketresor med tåg till Stockholm, brunschkryssning i skärgården och så en hotellvistelse mitt i centrala stan. Sommarens resande har visat att både familjer och par gillar den upplevelseformen, säger Elisabeth Lindgren.

Ett annat paketresande som ökat kraftigt i sommar är resorna till övre Norrland, speciellt Abisko där midnattssolvandringen med hotellboende på fjällstationen eller fjällhotellet är flitigt bokade.

- Vi räknar med ett fortsatt intresse för inhemsk tågcharter. Resenärerna uppskattar att kunna koppla av direkt från resans start och många tycker att det känns bra att göra semesterresan på ett miljövänligt sätt, säger Elisabeth Lindgren.

Eftersom SJs ordinarie rabatter gäller på resorna kan vuxna boka tågbiljetten från 95 kronor och medföljande barn under 16 år reser för bara 5 kronor enkel resa.

Se mera på www.sj.se/upplevelser

SJs Pressavdelning: tel 010-751 51 84

Varje dag reser 115 000 människor med SJ, Sveriges största tågoperatör. 4 000 anställda arbetar för att tågresorna skall vara säkra, pålitliga, bekväma och enkla. SJ trafikerar 250 stationer mellan Narvik och Berlin. SJs eltåg i Sverige drivs till 100 procent av förnybar energi från vatten- och vindkraft. Resorna är märkta med Bra Miljöval - världens tuffaste miljömärkning. Tågresandet ökar med 10 procent varje år och 2008 omsatte SJ 9 miljarder kronor.