Följ SJ

SJ tar hjälp av Dagny för att lära ungdomar boka resor digitalt

Pressmeddelande   •   Dec 05, 2016 15:04 CET

Dagny, 104 år, visar hur man bokar tågresor med hjälp av datorn.

Ibland måste man ta hjälp av expertis utifrån för att nå fram med sitt budskap. Det har SJ gjort i en film om resebokning via digitala kanaler.

SJ lanserade en ny webbplats och en ny app tidigare i år. De har båda blivit stora succéer och antalet användare har ökat efter lanseringarna. Men det finns en liten grupp bland SJ Prio-medlemmarna som slutat köpa sina resor via digitala kanaler och i stället vänt sig till resebutik eller kundservice via telefon för att köpa sin resa.

Det handlar främst om personer över 55 år och de får nu möjlighet att lära sig hur enkelt det är att köpa sin resa digitalt. I ett utskick till dessa kunder erbjuder SJ en lektion med ingen mindre än världens äldsta bloggare Dagny Carlsson, 104 år, som på sitt härliga sätt berättar om hur smidigt det är.

- Det är väldigt enkelt att boka sin resa med SJ via digitala kanaler, och det vill vi berätta om på ett kul sätt för den här målgruppen. Vi månar om att dessa resenärer ska fortsätta tycka att det är enkelt både att boka sin resa och att själva resan är bekväm och trevlig, säger Maria Höglund, marknadschef på SJ.

Förutom lektionen som består av en länk till en film på Youtube får kunderna ett erbjudande om rabatterade resor.

Se filmen här

Varje dag reser 85 000 kunder med SJ AB och 4 200 medarbetare verkar för att tågresorna ska vara säkra, pålitliga, bekväma och enkla. SJ AB kör dagligen 440 avgångar och trafikerar 160 stationer mellan Köpenhamn och Narvik. Alla resor med SJs tåg i Sverige är märkta med Bra Miljöval. 2015 omsatte SJ 9 miljarder kronor.

För pressbilder, reportage och nyheter besök SJ Nyhetsrum på nyhetsrum.sj.se.