Följ SJ

SJ ökar närvaron i sociala medier

Pressmeddelande   •   Feb 28, 2013 13:00 CET

SJs satsning på sociala medier fortsätter. Från och med den 1 mars utökas tillgängligheten på Facebook till klockan 6-22 på vardagar och 8-22 på helger.

– Vi har redan gjort en framgångsrik resa på twitter där 85 procent av våra följare är nöjda med vår närvaro. Nu vill vi nå samma kundnöjdhet även på Facebook, säger Elisabeth Lindgren, Försäljnings-, marknads- och kommunikationsdirektör på SJ.

I juni 2012 flyttade SJ över ansvaret för kundtjänstärenden på Twitter till SJ Contact Center. Det innebar att tillgängligheten för SJs följare ökade drastiskt. Målet är att kunden ska få snabbare svar på frågorna. På Twitter besvarades 92% av inkomna frågor under februari under 30 minuter.

Den ökade servicen har tagits emot av SJs följare och 85 procent är nöjda med närvaron på Twitter enligt en undersökning av företaget Mind Research. Motsvarande siffra för SJs Facebooksida är lägre, 64 procent.

En ökad närvaro på sociala medier är en viktig strategi för SJ.

– Vi vill finnas där våra kunder finns och öka interaktiviteten med våra resenärer, säger Elisabeth Lindgren.

När SJ nu lägger över kundtjänstärendena till Contact Center och kraftigt ökar närvaron under dygnet så är målsättningen en lika positiv respons från Facebookföljarna som på Twitter.

– Att föra över ansvaret för kundtjänst- och supportärenden till Contact Center är ett naturligt steg i utvecklingen för att förbättra vår närvaro i sociala medier. Det stärker servicen och tillgängligheten för de kunder som väljer att kontakta SJ via Facebook och Twitter, säger Gabriella Gullbrandson, ansvarig för arbetet med sociala medier på SJ. Samtidigt kommer vi att fokusera än mer på kommunikation till våra följare via sociala medier i form av information, erbjudanden och aktiviteter.

SJ startade Twitterkontot @sj_ab i oktober 2009 och Facebookkontot facebook.com/sj  i april 2010.SJ har idag cirka 19 000 följare på Twitter och cirka 15 5000 följare på Facebook. Med cirka 70 000 mentions sedan  starten är SJ ett de svenska företaget som har mest trafik på Twitter.

För mera information, kontakta Gabriella Gullbrandson, 010-751 53 07, eller SJ Pressavdelning, 010-751 51 84


 

Varje dag reser 100 000 kunder med SJ och 5 000 medarbetare verkar för att tågresorna ska vara säkra, pålitliga, bekväma och enkla. SJ kör dagligen 800 avgångar och trafikerar 160 stationer mellan Köpenhamn och Narvik. Alla resor med SJs tåg i Sverige är märkta med Bra Miljöval. 2012 omsatte SJ 8,5 miljarder kronor.