Följ SJ

SJ bjuder på fotoutställningen Ikoner på Stockholm Centralstation

Pressmeddelande   •   Maj 26, 2017 08:10 CEST

Kärleksparet, en av bilderna som ingår i utställningen Ikoner

SJ ställer tillsammans med Fotografiska och Glada Hudik-teatern ut fotoserien Ikoner – en utställning om att få finnas, på Centralstationen i Stockholm den 29 – 31 maj.

Glada Hudik-teatern är mer än bara en teater. De arbetar för att förändra samhällets sätt att tänka och förhålla sig till utvecklingsstörda. Teatern är Sveriges största mångfaldsinitiativ och tror på att olikheter utvecklar samhället, något som ligger i linje med SJs värderingar.

Förra året ställde Fotografiska ut fotoserien Ikoner - en utställning om att få finnas. Nu är det SJs tur att visa upp den. Genom 21 porträtt tar Glada Hudik-teaterns skådespelare sin plats i konsten, i samhället och i historien för alltid – en plats där de sällan eller aldrig tidigare fått synas.

Vi på SJ arbetar aktivt för mångfald. Vi vill omvandla rädslor och fördomar till förståelse och vänskap. Det är viktigt för oss att alla känner sig välkomna på våra tåg. Som en del i vårt samarbete med Glada Hudik-teatern medverkar en av teaterns skådespelare, Niklas Hillberg, i SJs nya reklamfilmsserie. Syftet med reklamfilmen är att berätta att SJ är en resepartner tillgänglig för alla. Vi får följa Niklas resa på väg till de stora scenerna där han spelar lejonet i den aktuella föreställningen Trollkarlen från Oz. Att ta tåget till föreställningarna är en självklarhet för teatern då det för dem är det smidigaste sättet att färdas på. Vi på SJ hjälper därför alltid till med deras resor när de är ute på turné.

Utställningen Ikoner hittar du på Centralstationen i Stockholm mellan den 29 och 31 maj. Vi inviger utställningen den 29 maj klockan 11.30, och då bjuder vi något bubbligt och jordgubbar.

Förutom att kolla på alla fantastiska fotografier kan du även passa på att sprida lite kärlek. Skriv din adress på en lapp och en glad hälsning på ett vykort. Efter utställningen drar vi slumpvis vykort och klistrar på adresserna. Det hela mynnar ut i att du får en härlig hälsning från någon du inte känner.

Varmt välkommen!

SJ är ett svenskt reseföretag som erbjuder hållbara tågresor i egen regi och i samarbete med andra. Koncernen omsätter cirka 7,5 miljarder SEK och har 4 500 medarbetare. Som marknadsledande tågoperatör knyter SJ ihop Sverige, liksom Skandinaviens huvudstäder. Varje dag väljer 130 000 personer att resa med någon av SJs 1 100 avgångar från 275 stationer.

För pressbilder, reportage och nyheter besök SJ Nyhetsrum på nyhetsrum.sj.se.